Alsion: Ghita Nørby, Michala Petri og Nattergalen

20. november 2019 Kultur

DR VokalEnsemblet præsenterer en musikalsk fortolking af H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang. Oplev en unik fortælling i ord og toner, når DR VokalEnsemblet, skuespilleren Ghita Nørby og fløjtevirtuosen Michala Petri opfører det prisvindende værk af Ugis Praulins.

I H.C. Andersens berømte eventyr Nattergalen kan en lille fugls sang få selv døden til at ændre planer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når DR VokalEnsemblet blænder op for det prisvindende værk den 10. august i Alsions koncertsal sammen med blokfløjtevirtuosen Michala Petri, kan publikum se frem til en stemningsfuld fortællekoncert med skuespilleren Ghita Nørby i centrum, skriver VokalEnsemblet.

Nattergalen er ikke bare eventyret om Kejseren fra Kina og en kinesisk sangfugl, men et møde med evigtgyldige værdier som det sande, det naturlige, kunsten og musikken – alt det, der i eventyrets slutning vækker den døende Kejser til live.

“Jeg holder allermest af H.C. Andersen, når han anskuer menneskesjælen”, siger Ghita Nørby, som også medvirker på DR VokalEnsemblets prisvindende cd-indspilning af værket The Nightingale. Indspilningen har opnået international anerkendelse, og modtog blandt andet den fornemme tyske ECHO-pris, to amerikanske Grammy-nomineringer og en nominering til den prestigefulde Gramophone Award.

Værket The Nigtingale er skrevet specielt til DR VokalEnsemblet og Michala Petri af den lettiske komponist Ugis Praulins.

Verdens førende musiktidsskrift Gramophone skrev bl.a. om indspilningen af Nattergalen:

Denne vision af H.C. Andersens berømte eventyr er rig på fantasi og forunderlige harmonier. Den lettiske komponist væver Petris kvidrende blokfløjter omkring sangerne som en allestedsnærværende, uhyggeligt naturtro påkaldelse af nattergalen selv.

Di finder din BILLET HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk