Alsisk Parti er klar med et Als-visum til tilflyttere

5. november 2018 Kultur

Tirsdag er det 100 år siden, Bruno Topff erklærede Als for en republik og det markeres blandt andet af Det Lille Teater i Gråsten, som tirsdag fra kl. 15.30 begynder at gennemspille timerne omkring tidspunktet, hvor Bruno Topff kom med erklæringen.

Startstedet er kasernens gård og derfra begæger skuespillerne sig rundt i Sønderborg by.

Bruno Clausen fra Alsisk Parti bruger lejligheden til at stå klar med et visum til de mennesker, der er på øen uden at være født her, altså til såkaldte indvandrere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis de betaler 20 kroner – eller gerne mere – for et visum, så kan de få lov til at blive her midlertidigt. Og midlertidigt er frem til næste kommunalvalg i november 2021”, siger Bruno Clausen. Om det så er muligt at forny opholdstilladelserne, tager partiformanden stilling til, når valget nærmer sig.

Han fortæller videre, at det ikke er lige så svært at få et visum til Als, som det er at komme fra Mexico til USA.

“Og jeg vil de næste dage komme rundt i flere af landsbyerne, fordi de jo også hører med til Als”, siger Bruno Clausen, der vil være på Rønhaveplads tirsdag omkring klokken 15.45 – og hans plan er at trække med Det Lille Teater, som også kommer forbi Rønhaveplads, når skuespillerne bevæger sig mod Rådhustorvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om BEGIVENHEDEN HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...