ALSMATIK og TM Norway automatiserer gaspåfyldning af industrielle og medicinske flasker

20. december 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

ALSMATIK A/S har gang i et spændende samarbejde med sønderborgvirksomheden TM Norway A/S, hvor gaspåfyldning af industrielle og medicinske flasker fuldautomatiseres.

Indtil i dag har påfyldning af gasflasker kun kunnet foregå semiautomatisk, hvilket har betydet meget manuel håndtering. Manuel håndtering af især de tunge industrielle flasker har til dato givet ergonomiske udfordringer. Desuden elimineres et risikofyldt arbejde med påfyldning af selvantændelige gasser, skriver ALSMATIK A/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

ALSMATIK A/S og TM Norway A/S har i fællesskab udviklet et komplet anlæg, som løser disse udfordringer. De tomme gasflasker, som er kommet retur fra kunderne på paller med op til 64 flasker, placeres af en truckfører i et stort magasin med plads til flere tusinde flasker. Herfra flytter en portalkran pallerne hen til en robot, som tager de enkelte flasker og leverer til en påfyldningskarrusel, som er hjertet i det fuldautomatiske fyldeanlæg.

Gennemløbstiden er reduceret fra uger til få dage, fuld sporbarhed på hver enkelt flaske, dokumentation på indhold på hver enkelt flaske, momenter for aktivering af ventil, lækage og automatisk forsegling.

12. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Damefrokosten er aflyst

12. april 2024 Sønderborg

Vidar-Ulkebøl Håndbold & Ulkebøl Gymnastik, der er klubberne bag Sportens Venner Sønderborg, har valgt at aflyse Damefrokosten i Sydjysk Sparekasse Skansen. ”Der er i år for få deltagere, og dermed ikke længere økonomi i det. Vi kan derfor ikke forsvare at trække på alle de frivillige kræfter. Efter 45 fantastiske fester gennem årene, er vi […]

Læs mere...