Alt udsolgt til Nord-Als Musikfestival – men ingen ved om den bliver til noget

5. marts 2021 Kultur
Arkivfoto: Torben Sievertsen
Arkivfoto: Torben Sievertsen

Lige nu er der ingen, der ved, om der skal festes på Nord-Als, hvor en udsolgt Nord-Als Musikfestival gerne skal starte om 97 dage. Når der laves musikfestivaller, så skal der skrives kontrakter med musikerne og mange andre.

“Men vi kan ikke skrive under på noget som helst, når vi ikke ved, om vi får et forbud mod at holde festival eller får lov til at feste, men med restriktioner, hvor publikum eventuelt har coronapas eller en negativ test”, siger festival-formand Karsten Fibiger til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skriver vi under – uden at kende de omstændigheder, som vi skal agere under – så kan vi risikere at stå med regningerne fra både orkestre og underleverandører uden at have haft en krone i omsætning”, siger Karsten Fibiger, der sammen med den øvrige ledelse i Nord-Als Musikfestival ikke gør noget som helst, før ministeren har sagt, om der er hjælp at hente, hvis der bliver brug for det.

Ministeren har ikke meldt noget ud

Nord-Als Musikfestival har sammen med arrangørerne af blandt andet Tønder Festivallen og Kløften i Haderslev i flere måneder forsøgt at få en melding fra kulturminister Joy Mogensen.

“Vi har brugt tre måneder på at vække ministeren og torsdag sagde hun i et samråd, at hun ikke kan sige noget konkret”, siger Karsten Fibiger.

Det er ikke umuligt, der kommer en eller andet form for Corona-støtte fra ministeriet.

“I det sekund, det bliver meldt ud, at der er en hjælpeordning, så bliver der rift om orkestrene. Alle arrangører vil hive og flå i dem”, siger Krsten Fibiger.

Vi kan feste med restriktioner

Karsten Fibiger fra Nord-Als Musikfestival fortæller, at han og de øvrige frivillige, som står bag den årlige musikfestival ved Nordborg Slot, sagtens kan sætte scenen til en festival, selvom det bliver med restriktioner.

“Musikfestivaller har stor rutine i at have styr på deres publikum og vi kan sagtens dele festivalpladsen op i forskellige zoner”, siger Karsten Fibiger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...