Ambulanceberedskabet giver slet ikke tryghed på Nord- og Sydals

6. april 2017 Nordborg

Erik Bach, der er med i SF, har fået kig på ambulancedriften i Sønderborg, hvor det er postnummeret, der er afgørende for, hvor tryg man kan føle sig.

“Der er eksempler på, at ambulancen er over 20 minutter om at nå frem og det er slet ikke godt, hvis der er tale om en alvorlig ulykke eller et hjerteanfald”, siger Erik Bach til SønderborgNYT.

Når han beder Region Syddanmark komme med tallene for responstider for ambulancer, så får han en tabel med gennemsnittiderne.

“Og den kan jeg sådan set ikke bruge, når jeg vil snakke om tryghed”, siger Erik Bach.

Gennemsnitstiderne på en ambulance i Sønderborg by er 6,9 minutter, Nordborg har gennemsnitstiden 15,1 minutter, Augustenborg 10,3 minutter og Sydals 11,8, hvis der tages afsæt i tiderne fra tallene for sidste kvartal i 2016.

“Vi har kun tre ambulanceberedskaber i Sønderborg og det undrer mig, at borgmesteren og byrådet ikke klager sig til regionen og også at de to lokale regionsrådsmedlemmer, Jørn Lehmann og Tage Petersen, der kan få indflydelse på tingene via deres parti, ikke gør noget ved det”, siger Erik Bach.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo ikke trygt at stå med en alvorligt syg eller tilskadekommen på Kegnæs, hvis der samtidig er ambulancer på vej til Nordborg”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...