Amira Abdul Halim stortrives som sygeplejerske og mor

5. juli 2018 Samfund

Amira Abdul Halim er en målbevidst ung kvinde, der stortrives i jobbet som sygeplejerske og passer sin 10-årige datter. Desuden er hun næstformand i Integrationsrådet i Sønderborg.

“Jeg er på nyreafdelingen på Sønderborg Sygehus og har en diplomuddannelse i klinisk sårbehandling. Jeg er også koordinator for vores afdeling”, siger Amira Abdul Halim til SønderborgNYT.

Folkeskolen i den unge kvindes liv var Sønderskov-Skolen.

“Efter den tog jeg den fulde hf på Statsskolen. Altså både sproglig og matematisk”, siger Amira Abdul Hamil. Hun fortæller videre, at hun både i folkeskolen og på hf havde mange danske venner.

“Og det havde jeg også på sygeplejeskolen i Sønderborg, hvor jeg tog den første del af sygeplejeuddannelsen. Fordi jeg flyttede til Fredericia tog jeg resten i Vejle”, siger hun.

Hun mener, at når man som muslimsk flygtning eller andengenerationsindvandrer viser, at man faktisk godt vil Danmark og danskere, så er der masser af hjælp og støtte, når der er brug for det.

Overlæge såede et frø

At Amira Abdul Hamil meldte sig på diplomuddannelsen i Kolding og tog en specialuddannelse i sårbehandling skyldes overlægen på hendes afdeling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Amira Abdul Halim trives i Sønderborg.

“Han fortalte mig, at den uddannelse kunne jeg sagtens klare. Jeg selv tvivlede en smule, men så tænkte jeg, at hvis han tror på mig, så må der være noget om det. Mine kolleger sagde det samme”, siger Amira Abdul Halim.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er hun så velbevandret i sårbehandling at hun selv underviser andre. For eksempel medarbejdere fra hjemmeplejen i Sønderborg.

“Det er jo vigtigt, at de også ved, hvordan man laver sårbehandling og så faktisk også gør det. Ellers kommer patienten jo ind på sygehuset igen”, siger Amira Abdul Halim.

Det er sikkert ikke den sidste specialuddannelse Amira Abdul Halim tager.

“Vores overlæge inspirerer til at tage endnu en specialuddannelse og det går jeg og tænker over”.

Amira Abdul Halim er glad for sit job – og føler, hun får den respekt og anerkendelse fra både overlægen på afdelingen samt kollegerne, som får hende til at føle sig værdsat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familien er vigtig

Amira Abdul Halim er enlig mor med en datter på 10 år.

“Og jeg er så heldig, at jeg har en fantastisk familie, som hjælper med at passe min datter, når jeg for eksempel arbejder over. Uden dem, så ville det slet ikke kunne gå”, siger hun.

Det er ligesom klart, at Amira Abdul Halim bruger mest muligt af fritiden sammen med sin datter.

“Så datter, familie og job er det vigtige i mit liv. Det kræver, at jeg er struktureret, men det har jeg nu altid været”, siger hun og tilføjer:

“Jeg nyder at være sammen med din datter, som jeg elsker og så har jeg et job, hvor jeg er med til at redde liv. Patienterne giver så meget igen, når vi hjælper”, siger Amira Abdul Halim.

“Hvad mere kan man ønske sig”, spørger hun.

Samtidig viser hun andre, at muslimske kvinder også kan være alene med et barn eller børn.

Integrationsrådet

Amira Abdul Halim er næstformand i Integrationsrådet og ser det på ingen måde som tidsspilde.

“Vi giver høringssvar til nogle af kommunens ideer på integrationsområdet og kan vi give en hjælpende hånd i nogle projekter, så gør vi det”, siger Amira Abdul Halim. Hun fotæller videre, at ret mange nationaliteter er repræsenteret i rådet.

“Kommunen lytter til os, når vi er insisterende og overbevisende”, siger hun.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...