Analyse kan give et bud på fremtidens detailhandel

20. marts 2021 Erhverv

Når der i Sønderborg drømmes om flere turister og flere tilflyttere, så er det vigtigt, at detailhandlen byder på de varer, der efterspørges af lokale, turister og tilflyttere – og også at tænke grænseområdet ind i en analyse af handelslivet.

Sønderborg Kommune har netop bedt Institut for Center-Planlægning, ICP, om at analysere detailhandlen. ICP er et konsulentfirma med adresse i Rødovre og de rådgiver mange parter inden for detailhandelen – herunder stat og kommuner.

“Vi har – på godt og ondt – grænsen tæt på. Den giver mange tyske turister og den giver rigtigt meget grænsehandel”, siger Trine Lindén fra Commocean på Rådhustorvet i Sønderborg, som har ekspertise i blandt andet strategiudvikling, markeds- og målgruppeanalyse. Hun fortæller, at det gælder om at få detailhandlen til at passe til de behov, der er hos dem, der allerede bor her og også til tilflyttere og turister.

Tænker man Gråsten, så er der rigtigt mange turister i sommertiden og det kan handelslivet spille ind i.

“Man kan for eksempel overveje, om der skal være sæsonbutikker, som har de varer, turisterne gerne vil have”, siger Lisbeth Gram fra Commocean. Hvilken slags butikker, det skal være, kommer an på den efterspørgsel turisterne har.

“Og det er vigtigt at få set på, hvilken oplevelse det er, at være kunde i den lokale detailhandel – ligesom det er vigtigt at kende den købekraft, der er i området”, siger Trine Lindén.

Artiklen fortsætter under annoncen

Detailbutikkerne bliver en del af den analyse, som  og det glæder citychef Axel Nielsen.

“Vi skal allesammen være fælles om at løfte Sønderborg og et godt og varieret butiksliv er med til at gøre området interessant”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...