Analytiker: 300.000 passagerer i Sønderborg Lufthavn er alt for ambitiøst

12. oktober 2018 Erhverv

Passagertallet i Sønderborg Lufthavn skal hæves fra 70.000 til 300.000 ved blandt andet at bygge en ny terminal og derfor vil Sønderborg Kommune investere 75 millioner kroner i lufthavnen, som er ejet af Sønderborg Kommune.

Men målet er alt for ambitiøst, mener Jakob Pedersen, der er luftfartsanalytiker ved Sydbank:

”Det bliver rigtig svært at nå målet. De skal tiltrække passagerer, der ellers ville have fløjet fra Billund eller Hamborg. Hvis ikke det sker, så når man simpelthen ikke målet”, siger Jakob Pedersen til DR Syd. Han mener, at det er nødvendigt at satse på turismen og at lufthavnen skal kunne konkurrere mod de nærtliggende lufthavne:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg er ikke super centralt placeret, og jeg er bekymret for, om lufthavnen kan trække passagerer langvejs fra. Især fordi Sønderborg skal konkurrere mod lufthavne i Hamborg og Billund, der ikke ligger langt væk fra Sønderborg”, siger Jacob Pedersen til DR Syd.

Om få år lever den nuværende terminal i Sønderborg Lufthavn ikke længere op til lovkravene, og kommunen skal derfor uanset alt afsætte penge på budgettet til en fornyelse.

”Jeg føler slet ikke, at der er noget valg. Vi skal opretholde en stærk lufthavn. Det gør vi ved at udvikle yderligere på erhvervstrafikken og almindelig turisme, men jeg vil gerne indrømme, at det er en ambitiøs plan”, siger borgmester Erik Lauritzen til DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt skal der over en otte-årig periode investeres over 300 millioner kroner i Sønderborg Lufthavn, hvor der skal findes finansiering blandt private investorer, som endnu ikke er i hus.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk