Ankestyrelsen: Kommuner kan ikke uden videre forlænge ressourceforløb

22. december 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Myndighederne sætter nu grænser for, hvordan kommuner kan behandle langtidssyge og langtidsledige.

Det viser en ny afgørelse fra Ankestyrelsen.

En 54-årig kvinde har fået medhold i, at hendes kommune har handlet forkert over for hende, da hun var i et ressourceforløb.

Da det udløb, forlængede kommunen det.

Men i følge Ankestyrelsen burde kommunen have givet kvinden et tilbud om et nyt ressourceforløb, eller set på, om hun skulle have tilkendt førtidspension.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Fagbladet 3F.

Lektor John Klausen fra Aalborg Universitet undrer sig over, at nogen har kunnet finde på at forlænge ressourceforløb. Han mener, at loven tydeligt siger, at det ikke er tilladt.

“Hvis et ressourceforløb ikke har ført til, at borgeren har fået en bedre erhvervsevne, så vil det givetvis for mange føre til, at de så skal have førtidspension. Men det gælder dog ikke i alle tilfælde. Det slår den nye afgørelse også fast”, siger John Klausen til 3F.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos 3F er man glad for, at Ankestyrelsen har slået fast, at kommunerne ikke uden videre kan forlænge borgeres ressourceforløb

“Det er godt, at kommunerne bremses i at parkere folk på ressourceforløb. Nogle kommuner har måske svært ved at finde ud af, hvad de skal gøre ved borgere, der er på ressourceforløb, og derfor kan de falde for fristelsen til at forlænge det. Men det har aldrig været tilladt, siger gruppeformand Ellen K. Lykkegaard fra 3F, der har ansvaret for det socialpolitiske område.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...