Myndighederne sætter nu grænser for, hvordan kommuner kan behandle langtidssyge og langtidsledige.
Det viser en ny afgørelse fra Ankestyrelsen.
En 54-årig kvinde har fået medhold i, at hendes kommune har handlet forkert over for hende, da hun var i et ressourceforløb.
Da det udløb, forlængede kommunen det.
Men i følge Ankestyrelsen burde kommunen have givet kvinden et tilbud om et nyt ressourceforløb, eller set på, om hun skulle have tilkendt førtidspension.
Det skriver Fagbladet 3F.
Lektor John Klausen fra Aalborg Universitet undrer sig over, at nogen har kunnet finde på at forlænge ressourceforløb. Han mener, at loven tydeligt siger, at det ikke er tilladt.
“Hvis et ressourceforløb ikke har ført til, at borgeren har fået en bedre erhvervsevne, så vil det givetvis for mange føre til, at de så skal have førtidspension. Men det gælder dog ikke i alle tilfælde. Det slår den nye afgørelse også fast”, siger John Klausen til 3F.
Hos 3F er man glad for, at Ankestyrelsen har slået fast, at kommunerne ikke uden videre kan forlænge borgeres ressourceforløb
“Det er godt, at kommunerne bremses i at parkere folk på ressourceforløb. Nogle kommuner har måske svært ved at finde ud af, hvad de skal gøre ved borgere, der er på ressourceforløb, og derfor kan de falde for fristelsen til at forlænge det. Men det har aldrig været tilladt, siger gruppeformand Ellen K. Lykkegaard fra 3F, der har ansvaret for det socialpolitiske område.