Anmeldelse: Alsie Express er en positiv oplevelse

18. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der er slet ingen tvivl. Det er bestemt en positiv oplevelse at tage turen til København med Alsie Express – og her tænkes der ikke alene i pris og sparet tid, selvom en billet til f.eks. bare 495 kroner og så det faktum, at man kan komme fra Sønderborg til

Så er det om at komme ombord og nyde, at turen blot tager 35 minutter.

Så er det om at komme ombord og nyde, at turen blot tager 35 minutter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kongens Nytorv på bare halvanden time, bestemt tæller for en del rejsende.

Service er i top

Den allerførste ting, der gør det til en fornøjelse at vælge flyveren fra Sønderborg er, at man kan parkere virkeligt tæt på lufthavnsbygningen. Først af alt er det praktisk og det betyder så også, der ikke er nogen, der lusker rundt mellem bilerne uden, de bliver set.

Straks når man træder indenfor, så ser man billetskranken og kan straks få klaret det bureaukratiske, så man er klar til afgang. Ventetiden – der ikke behøves være længere end 15 minutter – kan fordrives i en af de behagelige lænestole. I automaten er der frisk og gratis kaffe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sikkerhed vægtes højt

Fra vinduet i ventesalen i lufthavnen, ser man et af Alsie Express’ to fly lande. Selskabet råder over to fly og de flyver skiftevis en uge ad gangen mellem Sønderborg og København.

Kaptajnen hilser altid på passagererne, når de går ombord.

Kaptajnen hilser altid på passagererne, når de går ombord.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det betyder, vi hele tiden har et fly i baghånden, hvis der skulle opstå problemer, siger Sales manager Niels W. Knudsen fra Alsie Express. Han fortæller videre, at det ledige fly nogle gange lejes ud til eksempelvis et fodboldhold, der skal spille kamp i udlandet.

Når der kaldes til afgang, så skal passagererne en tur gennem detektoren og bagagen tjekkes også efter. Imens går en af piloterne en tur rundt om flyet og tjekker, at der ikke er huller eller løse dele.

Når alle passagerer er på plads, så er det stewardessen, der rutinevant visualiserer nødproceduren, hvis nu flyet skulle finde på at falde ned og når hun er færdig, så trilles der afsted til startbanen, hvor der gives fuld gas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervejs bydes der på kaffe, te og dejlig æblejuice fra Als.

En halv times senere kan vi alle sammen rejse os og gå ud af flyet igen.

Fremtidsdrømme

Alsie Express arbejder på at få flere tyskere til at flyve til København fra Sønderborg og ifølge Niels W. Knudsen, så er der nogle tiltag, der hjælper flyseskabet på rette spor.

Lufthavnen forsvinder hurtigt.

Lufthavnen forsvinder hurtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi kommer med i en stor international database, så udenlandske rejseselskaber kan bestille pladser hos os , siger han. I dag skal man ind Alsie Express’ hjemmeside og bestille billet, men fremover kommer Alsie Express automatisk i spil, når rejseselskaberne skruer rejser sammen.

– Det bliver også sådan, at tager man med Alsie Express fra Sønderborg til København og så rejser videre til Paris, så afleverer man bagagen til os i Sønderborg og ser den først igen i Paris. I dag skal man selv tage den til checkin til flyet til Paris, siger Niels W. Knudsen til Sønderborg Nyt.

Tys-tys

Naturligvis har Alsie Express også drømme om at flyve til flere destinationer og Niels W. Knudsen fortæller, at der arbejdes på nogle tiltag. Hvilke må stå hen i det uvisse.

– Man skal aldrig løfte sløret, inden aftalerne er på plads, siger Niels W. Knudsen.

Fra dag ét med Alsie Express har det handlet om at sprede navnet, så vi alle sammen ved, at vi ikke behøves bruge over tre timer i tog for at komme til Hovedstaden. De næste skridt fortæller Alsie Express om, når selskabet er klar til at tage dem.

Klik på knappen og se billeder fra turen:

Knap

 

 

14. april 2024 Erhverv, Sydals

Stormflodsskaderne er stadig meget tydelige i Mommark Marina

14. april 2024 Erhverv

Muren, som skal beskytte Mommark Marina mod større bølger, er ikke bygget op endnu, men Carsten Koch er i gang med at genopbygge bådebroerne, så sejlerne kan lægge til. “Vi løber en stor risiko med at lave bådebroerne og der er jo ingen, der ved, hvornår den næste storm kommer”, siger Carsten Koch til Sønderborg. […]

Læs mere...