Anne Agerskov spiller afskedskoncert i Sct. Marie Kirke

20. juli 2020 Kultur

Sct. Marie Kirkes organist, Anne Agerskov, takker af efter seks år ved tangenterne på kirkens store Marcussen-orgel, for til august tiltræder hun en stilling som organist og korleder ved Aarhus Domkirke.. I den anledning spiller hun koncert søndag den 2. august klokken 16 i Sct. Marie Kirke og på programmet er tre store værker fra den franske orgellitteratur af Franck, Litaize og Vierne.

“Jeg har haft det utroligt godt i Sønderborg, som virkelig har været mulighedernes by i musikalsk henseende. Mange store musikoplevelser er det blevet til og den store velvilje til at dyrke et frodigt musikliv i kirken og byen generelt betyder, at gode ideer og flid rykker langt. Selvom jeg føler vemod over en fantastisk tid, der nu er forbi, glæder jeg mig samtidig umådeligt til alt det nye der står på spring i domkirken i Aarhus. Og begge dele fortjener en flot og festlig markering, synes jeg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan siger organist Anne Agerskov i en pressemeddelelse.

På programmet er det lyriske værk Prelude, fugue et variation af César Franck – med de smukke melodier og Francks signatur; en altid nærværende yndefuld tristesse. Vi skal høre en festlig toccata over Veni Creator – Kom, sandheds Ånd, og vidne giv – af Gaston Litaize og endelig er hovedværket på koncerten Louis Viernes Symfoni No. 1, som varer en god halv time og slutter med en fejende flot finale.

Der er fri entré til koncerten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom Anne Agerskov går af som organist ved Sct. Marie Kirke – og spiller sin sidste højmesse den 26. juli – fortsætter samarbejdet med Motetkoret frem til lørdag den 3. oktober, hvor koret synger et romantisk nordisk koncertprogram med gæstesolisten Jonathan Koppel.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Kultur, Augustenborg

Lokale kunstnere kan udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022

6. december 2021 Kultur

Frem til 19. december inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Og det gælder ikke mindst de mange kunstnere, som udstiller i Augustenborg, siger Isabella Hemmersbach, som er med til at arrangere udstillingen. Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens […]

Læs mere...