Anne Deppe: Lev det liv du drømmer om

25. februar 2015 Augustenborg

Hvis ikke du lever det liv, som du drømmer, så er det måske på tide at komme i gang med at gøre det. Selvfølgelig kan det være svært, men det er muligt.

Det er introen, når Anne Deppe fra Augustenborg springer frem i et af sine

Anne Deppe har på alle måder sat Janteloven til vægs.

Anne Deppe har på alle måder sat Janteloven til vægs.

Artiklen fortsætter under annoncen

foredrag som tirsdag nåede ind i hjertet på tilhørere i Havnbjerg gamle Skole. Anne Deppe gav en masse gode grunde til, at vi alle går i gang med at få det liv og måske den virksomhed, som vi drømmer om.

Det er Iværksætterforeningen Nordals, der har inviteret den 32-årige kvinde, der allerede som 23-årig kunne skrive salgschef på visitkortet. Senere blev hun en del af succesårene i Magasin du Nord, hvor hun gennem træning af sælgere og coaching af butikspersonale var med til at sikre rekordoverskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Op ad bakke

Stil dig foran spejlet, stik fingeren i næsen og råb: Jeg du'er ikke til noget... når du har det sådan.

Stil dig foran spejlet, stik fingeren i næsen og råb: Jeg du’er ikke til noget… når du har det sådan.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det lå ikke lige i kortene, at jeg nogensinde skulle blive til noget. Ja, bare at få en uddannelse var håbløst – og der var mennesker nok, der bekræftede, at jeg ikke skulle forvente det store”, siger Anne Deppe. Som seks-årig blev hun udsat for et sex-overgreb. Det skete også for hende som 19 og som 27-årig.

“Og som ung boede jeg i en lille lejlighed i Sønderbog sammen med en kriminel kæreste. Vi røg hash hele tiden. Det handlede bare om at være skæv og ikke spor andet”, siger Anne Deppe.IMG_0669

Artiklen fortsætter under annoncen

Anne Deppe vågnede heldigvis op af rusen og stak afsted til Aarhus. Her fik hun et job hos Deichmann Sko, selvom hun ikke havde uddannelse. Pludselig var det slut med offerrollen.

“De må have kunnet se et eller andet i mig. Og jeg steg i graderne til butikschef og blev senere salgschef med ansvaret for salget i flere butikker”, siger hun. Men så kom der ny direktion og meget blev ændret. En af forandringerne var, at Anne Deppes job blev givet til en anden.

Fyret

“Da det skete gik jeg helt ned med flaget, For pokker, hvor det synd for mig og når hele mit selvværd lå i mit job”, IMG_0670siger Anne Deppe. Hun kom til at tænke på, at salgschefstitlen hos Deichamann trods alt ikke var drømmejobbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Drømmejobbet var coach.

“Men hvordan bliver man coach, når det koster 50.000 kroner, som man ikke har og der iøvrigt ikke er mulighed for SU eller noget andet”, siger Anne Deppe. På det tidpunkt var hun ret aktiv på nettet. Havde en blog og et hav af Facebookvenner.

Først med en facebook-indsamling

“Jeg blev den første i Danmark, der bad Facebookbrugere om penge til min uddannelse”, siger Anne Deppe. Og hun kunne fortælle om alle de hade-opslag og grove beskeder, som det udløste.

Skift pladser, så sidemanden bliver en anden. God træning i at slippe comfortzonen.

Skift pladser, så sidemanden bliver en anden. God træning i at slippe comfortzonen.

“Jeg ringede til min mor og klagede min nød over, at folk tror, jeg bare er en nasserøv”, siger hun. Men der var ingen medlidenhed i den anden af røret. Derimod en meget høj stemme, der sagde: Stil dig bag dine beslutninger.

“Pludselig forstod jeg, at hvad andre tænker, tror og siger ikke er så vigtigt. Mange er kun grove, fordi vi andre gør de ting, som de selv så gerne ville, hvis de altså turde”, siger Anne Deppe. Facebook-brugere hjalp Anne Deppe til at blive coach.

Det var grænseoverskridende for Anne Deppe at bede andre om penge. Især i fuld offentlighed på Facebook.

“Jeg har altid haft svært ved at bede om hjælp”, siger hun. Lektien var, at det er dumt ikke at bede om hjælp, når man har brug for det.

“Om du får succes eller ej, det står og falder med, om du tør møde din største frygt”, siger Anne Deppe. Vi skal turde det, der gør os usikre.

Pigen uden fremtid har succes

Uddannelsen åbnede dørene til Magasin og mange andre spændende oplevelser. Anne Deppe har blandt meget andet

stået på scenen i Falkoner Teatret foran 2000 mennesker i hele ni minutter.

Anne fra Augustenborg på scenen i Flakoner Teatret.

Anne fra Augustenborg på scenen i Falkoner Teatret.

“Jeg har et billede af det og det betyder rigtigt meget for mig at se, at Anne fra Augustenborg, der bare røg hash og var et offer uden fremtid, alligevel blev til noget”, siger Anne Deppe. I dag er hun en powerkvinde med mod livet og fremtiden – og så er hun snart mor.

“Min underbo er faderen. Vi er ikke kærester og bliver det heller ikke”, siger hun. Hun fortæller, at hun altid gør mærkelige ting.

“På vej til Sønderborg fik jeg en gang alle passagererne i flyet til at synge med på en julesang”, siger Anne Deppe. Det er den slags mærkelige ting, der gør verden lidt sjovere.

“Og vil i have succes i livet eller som iværksættere, så gør et eller andet hver dag, der fører jer tættere på målet – og

Anne Deppe har starten en forening, hvor det er muligt at fejre sine sucesser.

Anne Deppe har starten en forening, hvor det er muligt at fejre sine sucesser.

husk også at i skal synge, danse og bruge jeres krop mindst tyve minutter hver dag, fordi det gør jer glade”, siger hun.

“Sidst og ikke mindst, så tænk positivt. Det hedder ikke, at jeg nok aldrig får mod til at bede andre om hjælp. Det hedder, hvordan kan jeg bedst bede om hjælp”, siger Anne Deppe.

Du er din egen mulighed – og din egen begrænsning.

billede

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...