Arbejdet på at beskytte Vollerup mod oversvømmelser begynder

8. september 2016 Erhverv

Kommunen har fundet den helt rigtige løsning, som skal minimere risikoen for, at beboerne på Tøtmose i Vollerup Øst oplever nye oversvømmelser i stil med den ulykkelige hændelse, da regnen 2. Juledag sidste år silede ned i timevis og oversvømmede Tøtmose både ude og desværre også inden døre, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Jeg husker tydeligt, hvor kede af det folk var, da jeg var derude og kigge et par dage efter vandet kom”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen til SønderborgNYT. Og han er glad for, at det nu er lykkes at finde en løsning, der meget skal gøre, at beboerne i Vollerup ikke får vand i husene igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg lovede beboerne, at jeg vil gøre, hvad jeg kan og det har jeg gjort”, siger Frode Sørensen.

Sønderborg Kommune har gennem længere tid arbejdet på at blive klar med en holdbar løsning og nu sker der noget. Gravemaskinerne fra entreprenørfirmaet BHC A/S i Sønderborg sætter nemlig skovlen i jorden for at lægge nye rør og grave grøfter og bassiner.

Firmaet regner med, at afslutte arbejdet i slutningen af november.

”Og det gør jo, at alt er klar, inden vi igen kan vente de helt store regnskyl”, siger Frode Sørensen, der tager første spadestik tirsdag den 13. september kl. 13 på Johanne Hansens Vej, hvor det nye bassin skal graves.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...