Arkivet for Arbejderbevægelsen har udgivet årsskriftet 2019

8. maj 2020 Kultur

Lokalhistorisk Arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg har netop udsendt sit årsskrift til medlemmerne og de lokale biblioteker.

I årsskriftet fortæller formand og tidligere minister Frode Sørensen om udviklingen for Sønderjysk Arbejderforenings afdeling i Sønderborg i årene fra 1918 til 1921, de begivenhedsrige år før og efter genforeningen.

Det skriver Lokalhistorisk Arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdet mellem Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, som en del af Arbejdermuseet i København, Arbejderhistorisk Samling i Ringkøbing Amt og Lokalhistorisk Arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg med forskellige orienteringsmøder beskrives af den tidligere formand for Arbedejdermuseets Venneforening, Preben Rasmussen.

Jørn Rasmussen har skrevet om ffagforeningsformand Christian Thomsen, der var grundlægger af arbejderarkivet i Sønderborg.

Historien om det tidligere fagforeningshus Bjerggaarden i Berjggade, som igennem 70 år var samlingssted for fagforeningerne i Sønderborg, bliver fortalt af Jørn Rasmussen, der som tidligere HK-tillidsmand på Danfoss også skildrer starten af HK Sønderborg.

Endelig fortæller Preben Sørensen i årsskriftet – i tekst og billeder – om markeringen – den 6. november 2018 – af 100 året for soldater-revolutionen, hvor Bruno Topff var i spidsen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk