Arkivet for Arbejderbevægelsen har udgivet årsskriftet 2019

8. maj 2020 Kultur

Lokalhistorisk Arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg har netop udsendt sit årsskrift til medlemmerne og de lokale biblioteker.

I årsskriftet fortæller formand og tidligere minister Frode Sørensen om udviklingen for Sønderjysk Arbejderforenings afdeling i Sønderborg i årene fra 1918 til 1921, de begivenhedsrige år før og efter genforeningen.

Det skriver Lokalhistorisk Arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg.

Samarbejdet mellem Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, som en del af Arbejdermuseet i København, Arbejderhistorisk Samling i Ringkøbing Amt og Lokalhistorisk Arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg med forskellige orienteringsmøder beskrives af den tidligere formand for Arbedejdermuseets Venneforening, Preben Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Rasmussen har skrevet om ffagforeningsformand Christian Thomsen, der var grundlægger af arbejderarkivet i Sønderborg.

Historien om det tidligere fagforeningshus Bjerggaarden i Berjggade, som igennem 70 år var samlingssted for fagforeningerne i Sønderborg, bliver fortalt af Jørn Rasmussen, der som tidligere HK-tillidsmand på Danfoss også skildrer starten af HK Sønderborg.

Endelig fortæller Preben Sørensen i årsskriftet – i tekst og billeder – om markeringen – den 6. november 2018 – af 100 året for soldater-revolutionen, hvor Bruno Topff var i spidsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...