Arnkilsmaj: Allieret flybesætning blev mindet med faner og buketter

25. juli 2021 Kultur

Søndag formidddag blev der lagt buketter ved mindestenen ved Arnkilsmaj. Mindestenen er sat for en engelsk flybesætning, som blev skudt ned af en tysk natjager natten til den 25. juli 1943.

Der blev lagt buketter fra Kontaktudvalget for militære anliggender, Sønderborg Kommune og Folk & Sikkerhed – og kransene blev lagt af J. P. Rasmussen, Leif Larsen og Erling Lundsgaard.

I mindehøjtideligheden deltog også flere faner og Bjørn Allerelli Andersen spillede blandt andet Amazing Grace på sækkepibe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flyet styrtede ned 200 meter bag mindestenen og ingen af besætningsmedlemmerne nåede at springe ud. I bombemaskiner havde man ikke faldskærmen på. Den hang i stedet i nærheden af, hvor man var”, sagde Leif Larsen i sin tale.

“Fem af de syv besætningsmedlemmer døde ved styrtet og to blev bragt ind på Sønderborg Sygehus, hvor de senere døde af deres kvæstelser”.

Det engelske fly var natten til den 25. juli 1943 gået i luften fra England og skulle bombe i Hamborg, som en del af Operation Gomorra. Så længe bombeflyene fløj i formation, var de sikre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men af ukendte årsager kom bombemaskinen ud af formationen og den blev fanget af den tyske radar i Aabenraa og en natjager blev sendt efter den. Natjagerne fløj ind under bombeflyet bagfra, åbnede ild og drejede af”, sagde Leif Larsen.

“Vi er i dag samlet for at ære og mindes den allierede flybesætning, der styrtede ned her på marken”.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Landsstævne hos Sønderborg Sportsrideklub

1. oktober 2022 Sport

I weekenden er der masser at kigge på for enhver, som synes, det er fascinerende at se ridebanespring. Man skal ganske enkelt bare tage på besøg hos Sønderborg Sportsrideklub i Huholt, hvor der er et stort landsstævne, som begyndte fredag og først slutter søndag. “Der er 220 ryttere med i landsstævnet og et landsstævne adskiller […]

Læs mere...