Arrangement for kvinder: Få større cykle-glæde

10. maj 2014 Erhverv

Tirsdag den 20. maj er det damernes tur til at få rigtigt meget at vide om det at cykle. Og det får de ved at arrangement fra 19-21, hvor både ansatte fra både værksted og forretning deler ud af deres viden.

Cyklen skal være sådan, at man kan køre uden at få smerter, siger Brian Braukmann.

Cyklen skal være sådan, at man kan køre uden at få smerter, siger Brian Braukmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil fortælle, hvordan kvinderne får den størst mulige cykleglæde – uanset om de blot cykler inde i byen, cykler i skove og på stier eller foretrækker de lange ture på en hurtig cykel, siger Kent Nissen fra Fri BikeShop i Sønderborg.

Det er vigtigt, at cyklen er udstyret til den person, som skal bruge den – og kvinderne opdager, at hvis de nogle gange får lidt ondt bagdelen, ryggen eller benene, så er det noget, der sagtens kan løses.

– Det er især vigtigt, at cyklen har den rigtige sadel, for bækkenet skal være afslappet, mens der cykles, siger Kent Nissen til Sønderborg Nyt. Afstanden mellem sadel og styr har stor betydning og det har den rigtige sadelhøjde også.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så er det vigtigt, der trædes rigtigt i pedalerne – og vi fortæller, hvor mange omdrejninger der skal til.

Finger-snilde

Cyklister punkterer ind imellem. Nogle oftere end andre.

– Kvalitetsdæk med indlæg tager meget, men ikke alt, siger cykelmekanikerne.fri3

Når der er “dameaften” i Fri BikeShop, så viser mekanikerne, hvordan man lapper en cykel og kvinderne får lov til at prøve at vippe et dæk af og sætte det på igen.

– Og så viser vi, hvordan man holder sin cykel vedlige. Det øger både cykleglæden og køretøjets levetid.

Tilmelding sker på mail: info6400@fribikeshop.dk – eller telefon 7442 5253

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Pingvinreglementet – en Beatfortælling der genåbnede Sønderborghus

7. maj 2021 Kultur

Torsdag genåbnede Marianne Van Toornburg, Susan Ørum og guitaristen Mikkel Grue scenen i Black Spot i Sønderborghus efter nedlukningen og det gjorde de med Beatfortælling – en tankevækkende historie, som blev tilsat herlige sange med indhold, som passede glimrede ind i Susan Ørums fortælling. Og Sønderborghus’ medarbejder, Peter Tjørnelund var rigtig glad: “Det er rigtigt […]

Læs mere...