Årsregnskab: Danfoss leverer robuste økonomiske resultater

28. februar 2019 Erhverv

I 2018 leverede Danfoss stærk vækst. Koncernens omsætning voksede med 271 mio. euro til 6.098 mio. euro – en vækst på 7 procent i lokal valuta. Væksten var mest markant på de store markeder i Nordamerika, Europa og Kina og resulterede i en robust indtjening (EBIT) på 648 millioner euro og en EBIT-margin på 10,6 procent. Nettoresultatet steg med 18 millioner euro til 463 millioner.

Fremgangen var bredt funderet på tværs af Danfoss og især Danfoss Power Solutions leverede et rigtig stærkt år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er andet år i træk, at Danfoss leverer stærk vækst. Vi fortsætter med at vinde markedsandele, hvilket primært skyldes, at vi høster frugten af vores målrettede arbejde med strategiske vækstinitiativer og investeringer i førende teknologier. Derudover er vores løsninger relevante i forhold til flere stærke globale megatrends såsom den stigende elektrificering, urbanisering og klimaforandringer. Disse trends driver en voksende efterspørgsel på mere intelligente og bæredygtige løsninger, og det gør Danfoss mere relevant end nogensinde før”, siger koncernchef og CEO Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Markante investeringer i nye teknologier Gennem 2018 fortsatte Danfoss med at investere kraftigt i vækstinitiativer og digitalisering for at sætte yderligere fart i udviklingen af digitale, intelligente løsninger. Koncernen kanaliserede et rekordhøjt beløb på 255 mio. euro over i investeringer i innovation, hvilket svarer til 4,2 % af omsætningen. Dertil kommer seks opkøb annonceret i årets løb, der ligeledes bidrager til at styrke Danfoss’ kerneforretninger og udbuddet af digitale og elektriske løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi investerer for at tilbyde innovative og konkurrencedygtige løsninger, der imødekommer vores kunders behov. Vores kunder efterspørger i stigende grad løsninger, der reducerer energiforbrug og CO2-udledning og sikrer en bedre effektivitet og højere produktivitet. Det driver en stigende efterspørgsel på elektriske løsninger til for eksempel hybrid eller fuldt elektriske offroad køretøjer, skibe og biler samt smarte digitale teknologier, som gør infrastruktur og bygninger mere intelligente og effektive”, fortæller Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer:

”Samtidig er der kommet øget fokus på implementering af Paris-aftalen og FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Her passer Danfoss rigtig godt ind, ikke mindst fordi vi har et bredt udvalg af løsninger med kort tilbagebetalingstid, der gør det til en rigtig god forretning for alle. Og vi tager naturligvis vores egen medicin, og har i mere end ti år arbejdet med at sænke vores egen CO2-udledning og udnytte energien mere effektivt i vores fabrikker”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk