Asylcentre giver ikke mere kriminalitet 

4. februar 2015 Uncategorized

En lang række af de nye asylcentre rundt om i landet har ikke medført mere kriminalitet i nærområderne. Det viser en rundspørge, som Radio24syv har foretaget blandt politikredse nær 15 centre.

dk/wp-content/uploads/2014/10/Politi-PGården-indgang-300×256.jpg” alt=”Foto: Bo Bach Jensen” width=”300″ height=”256″ /> Foto: Bo Bach Jensen

“Den værste sag, vi har haft indtil nu, var tre mænd, som kørte på den samme cykel”, fortæller Anders Hansen, der er politikommissær ved politiet i Aabenraa, der sidste år fik to nye, midlertidige asylcentre.

Preben Westh, der er leder af lokalpolitiet i Sønderborg, fortæller ligeledes, at politiet heller ikke her har fået mere travlt siden et stort, midlertidigt asylcenter – med plads til 600 asylansøgere – åbnede på den nedlagte kaserne.

“På trods af, at der siden åbningen i sommer har boet flere tusinde asylansøgere i kommunen, så har vi ingenting mærket til dem. Ikke noget negativt i hvert fald. Vi har haft to sager i alt. Et butikstyveri og så noget klammeri ude på centret”, siger Preben Westh til Radio24syv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk