Asylcentre giver ikke mere kriminalitet 

Arkivfoto
Arkivfoto
4. februar 2015 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

En lang række af de nye asylcentre rundt om i landet har ikke medført mere kriminalitet i nærområderne. Det viser en rundspørge, som Radio24syv har foretaget blandt politikredse nær 15 centre.

“Den værste sag, vi har haft indtil nu, var tre mænd, som kørte på den samme cykel”, fortæller Anders Hansen, der er politikommissær ved politiet i Aabenraa, der sidste år fik to nye, midlertidige asylcentre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Preben Westh, der er leder af lokalpolitiet i Sønderborg, fortæller ligeledes, at politiet heller ikke her har fået mere travlt siden et stort, midlertidigt asylcenter – med plads til 600 asylansøgere – åbnede på den nedlagte kaserne.

“På trods af, at der siden åbningen i sommer har boet flere tusinde asylansøgere i kommunen, så har vi ingenting mærket til dem. Ikke noget negativt i hvert fald. Vi har haft to sager i alt. Et butikstyveri og så noget klammeri ude på centret”, siger Preben Westh til Radio24syv.

Artiklen fortsætter under annoncen

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...