Atelier Fredensborg kan fejre 20 år med fotografier

21. oktober 2016 Augustenborg

Fotograf Hanne Fredensborg, der har Atelier Fredensborg i Augustenborg er en særdeles kreativ kvinde, der både skriver sange, syr kjoler til gravide, tegner, maler og fotograferer.

Den 1. november vil hun rigtigt gerne hilse på rigtigt mange af de kunder, som hun har mødt gennem årene og derfor har hun åbent hus mellem 14 og 18.

“Den 1. november er det 20 år siden, jeg begyndte som fotograf og det var i Kirkehørup. En af de første opgaver var at lave julekort, der kunne blive solgt i Brugsen i Hørup”, siger Hanne Fredensborg. Dengang satte fotografer sig ikke og ordnede billeder på computeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dengang lavede vi papirbilleder, så jeg havde selvfølgelig købt et mørkekammer”, siger Hanne  Fredensborg, som knap et par år efter starten på fotograflivet flyttede til Storegade i Augustenborg, hvor hun også bor i dag.

Der bliver taget rigtigt mange billeder i atelieret og så ligger Augustenborg Slot og parken kun et stenkast væk.

“Så selvfølgelig har jeg også taget rigtigt mange billeder med slottet som baggrund og også andre steder i parken”, siger fotografen.

Hanne Fredensborg ved selvfølgelig, at der er rigtigt mange mennesker, der selv knipser billeder med mobiltelefoner og kameraer – men hun råder alligevel til, at man bruger penge på at få en fotograf til at forevige de øjeblikke, som man gerne vil mindes.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fotografer tager bedre billeder og så får mine kunder et lille album, hvor der er nogle rigtigt gode skud”, siger Hanne Fredensborg. Når deltagerne ved for eksempel et bryllup selv knipser billeder og sender dem til parret, så ender de med måske 400 mere eller mindre gode skud, som lander i en mappe på computeren.

Slet ikke dyr

Det har aldrig været drømmen om rigdom, der har drevet Hanne Fredensborg i de 20 år som selvstændig.

“Og jeg er bestemt heller ikke blevet velhavende, fordi det ikke er pengene i sig selv, der har været mit mål. Målet har været at give mine kunder nogle rigtigt gode billeder, som de bliver glade for – og så til en pris, som er til at betale”, siger Hanne Fredensborg til SønderborgNYT. Hun fortæller, at hendes priser er lavere end de fleste andre fotografers er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hanne Fredensborg har gennem årene været rundt i de de fleste genrer indenfor foto.

“Jeg har taget billeder i børnehaver og på institutioner. Presse- og reklamefotos har jeg også lavet. Selvfølgelig har jeg lavet rigtigt mange portrætfotos og lige for tiden er det især billeder af gravide og nyfødte, som jeg gør i”, siger hun.

Kun få lukkedage i de 20 år

Undervejs gennem de 20 år med egen forretning, har Hanne Fredensborg ikke haft mange lukkedage.

“Da jeg fik for tidligt fødte tvillinger tog jeg 14 dages barsel og så har jeg også haft kræft undervejs”, siger Hanne Fredensborg, som er i gang med at kigge alle de rekvisitter og de lange rækker af alt muligt tøj, som hun også bruger i sine fotoopgaver, igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har rigtigt meget tøj og rigtigt mange ting i atelieret, men jeg skal nok få det rykket sammen, så der bliver plads til, at de mennesker, jeg har fotograferet gennem de 20 år kan komme indenfor og sige hej, når jeg holder åbent hus”, siger Hanne Fredensborg.

På jubilæumsdagen får kameraet lov til at hvile, men Hanne Fredensborg er klar med gode tilbud til gæsterne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...