Augustenborg: Hør om moderne kunst i kirkerne

14. marts 2019 Kultur

Mange kirker bliver i dag fornyet med moderne kunst.

På biblioteket i Augustenborg kan du onsdag den 20. marts høre Tine Kragh fortælle om mange af de moderne kunstværker i de danske kirker og høre, hvordan kirkerne er blevet modige til at bruge kunsten.

I foredraget vil vi se på en stor og varieret kunstskat i de danske kirker. Belyse forskellige kunstneres valg, omkring deres måde at udsmykke kirken på, og studere kunstnernes mange varierede materialer og stilarter.
”Alt for få ved hvilke kunstskatte, der findes i de danske kirker og kan derfor ikke påskønne den smukke og righoldige kunst, vi har i dem. Jeg mener, at kunst i kirkerne på alle måder fortjener et større fokus end den får – både den ældre kunst men også den moderne”, siger Tine Kragh i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunsterne

I foredraget vil Tine Kragh fortælle om og vise billeder fra kirker som Østerhåb Kirke med John Kørners store maleri af et cedertræ, Thomas Kluges barokke altertavle i Store Magleby og Christian Lemmerz marmoralter i Lyngby kirke.

Hør også om kunstnere som Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og Arne Haugen Sørensen der på mange måder har banet vejen for de yngre kunstnere inden for kirkeudsmykning.

Det gratis foredrag begynder 16:30 – Man møder bare op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...