Augustenborg: Hør om moderne kunst i kirkerne

14. marts 2019 Kultur

Mange kirker bliver i dag fornyet med moderne kunst.

På biblioteket i Augustenborg kan du onsdag den 20. marts høre Tine Kragh fortælle om mange af de moderne kunstværker i de danske kirker og høre, hvordan kirkerne er blevet modige til at bruge kunsten.

I foredraget vil vi se på en stor og varieret kunstskat i de danske kirker. Belyse forskellige kunstneres valg, omkring deres måde at udsmykke kirken på, og studere kunstnernes mange varierede materialer og stilarter.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alt for få ved hvilke kunstskatte, der findes i de danske kirker og kan derfor ikke påskønne den smukke og righoldige kunst, vi har i dem. Jeg mener, at kunst i kirkerne på alle måder fortjener et større fokus end den får – både den ældre kunst men også den moderne”, siger Tine Kragh i en pressemeddelelse.

Kunsterne

I foredraget vil Tine Kragh fortælle om og vise billeder fra kirker som Østerhåb Kirke med John Kørners store maleri af et cedertræ, Thomas Kluges barokke altertavle i Store Magleby og Christian Lemmerz marmoralter i Lyngby kirke.

Hør også om kunstnere som Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og Arne Haugen Sørensen der på mange måder har banet vejen for de yngre kunstnere inden for kirkeudsmykning.

Det gratis foredrag begynder 16:30 – Man møder bare op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Mette har prøvet en elcykel.

Læs mere om kampagnen hér