Augustenborg_Project klar med ny kunstudstilling

8. juni 2022 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Efter en dejlig åbning af SUSTAINABILITY følger vi nu op med åbningen af sommerens anden store udstilling: IMPRINT af kunstnerduoen SIIKU, skriver Augustenborg_Project i en pressemeddelelse.

Det sker allerede nu denne weekend: Lørdag 11. juni kl. 14.00 – 17.00 Datoen markerer samtidig etårsdagen for Augustenborg_Project, og der vil derfor være 50 procent på vin i vores café og bistro A_Garden hele dagen.

Augustenborg_Projects ejere, Volinka og Mark, har valgt at droppe entrébetaling og der er derfor gratis adgang til alle vores udstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Imprint er titlen på SIIKUs nye soloudstilling til Augustenborg_Project, med hvilken den dansk/grønlandske kunstnerduo sætter fokus på menneskets aftryk på naturen i en samtid udfordret af klimakrise.

Med udstillingen Imprint tager SIIKU inspiration fra biomimicry, og bruger aftryk af isblokke med indfrosset akryl som arbejdsmetode. På den måde opgiver SIIKU kontrollen over smelteprocessen, og lader naturen være medskaber af det endelige resultat. En stærk kontrast til en verden, hvor mennesket prøver at tæmme naturen til egen fordel.

Artiklen fortsætter under annoncen

De færdige værker taler for sig selv, med et melankolsk æstetisk udtryk i videoværker, maleri og installation. Isen, som er blevet brugt til aftrykkene, har indeholdt vand fra Københavns havn og Arresø, samt grønlandsk indlandsis, blandet med industriel akrylmaling fra Kina, alt sammen skabt ud fra kontrasttankerne i The SIIKU Manifesto, som SIIKU bruger som kreativt kompas i deres praksis.

Imprint minder os på ny om, at vi på tværs af sociale lag, køn, religion, alder og etnicitet måske ikke er i samme båd, men ihvertfald i samme storm. Og at vi alle er vigtige små brikker i et komplekst puslespil, når der skal findes på nye måder at reparere vores forhold til den naturlige verden og hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

SIIKU er en dansk/grønlandsk kunstnergruppe grundlagt i 2017 af Rasmus Nielsen  og David H. Péronard . Navnet er inspireret af det grønlandske ord for is, siku, og kunstnergruppen arbejder med fokus på at skabe solidaritet og empowerment i en tid præget af klimakrise og øget global ulighed.

SIIKU Manifestet står centralt som vejleder for SIIKUs kunstneriske praksis. Manifestet rammesætter SIIKU som en dynamisk kunstnergruppe med missionen, at skabe et nyt perspektiv, og understreger samtidig kunstnergruppens idealisme og intentionelle naivitet. Manifestet kredser om materialernes kontrast og symbolske forening.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...