Augustenborgspejderne er kommet gennem oprykningsdagen

16. august 2016 Augustenborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Forleden var alle spejdere og forældre hos Augustenborgspejderne samlet i Augustenborgskoven til den årlige oprykningsfest, hvor der startes op igen efter sommerferien og hvor spejderne – alt efter alder – flytter gruppe.

Eftermiddag startede med at spejdere og forældre var på et lille løb rundt i skoven, hvor opgaverne kun kunne løses ved brug af alle sanser. Undervejs blev der samlet ingredienser til at lave lagkage til kaffen.

Spejdere og forældre på bogstavjagt. Foto: Augustenborgspejderne.

Spejdere og forældre på bogstavjagt. Foto: Augustenborgspejderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kommende spejderår bliver spændende for de 75 spejdere i Augustenborg, hvor de blandt andet kan tage det  nyrenoverede  spejderhus i brug og møde nye ansigter i ledergruppen. Det bliver også året, hvor de sammen med 40.000 andre spejdere skal deltage i Spejdernes Lejr, når den kommer til Sønderborg næste sommer.

Nye rammer for spejderarbejdet

Her efter sommerferien og frem til efteråret vil alle spejdernes møder og aktiviteter flytte ud i skoven, fordi spejderhuset er under om- og tilbygning. Spejderne har fået støtte – fra blandt andre A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Lokale og Anlægsfonden –  til at opdatere faciliteterne, så de passer til spejderarbejdet anno 2016, skriver Augustenborgspejderne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu er håndværkerne i gang med at lave overdækning med udekøkken, så flere aktiviteter kan holdes i det fri, og indvendig renoveres køkken, toilet og øvrige lokaler”, siger formand Peter Landergren. Når håndværkerne er nået lidt længere, går forældrene i gang med at lave lofter og indretning med inventar, så vi forhåbentlig kan begynde at bruge spejderhuset igen til efteråret.

Så bygges der lagkage. Foto: Augustenborgspejderne.

Så bygges der lagkage. Foto: Augustenborgspejderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye ledere

Gruppeleder Rudi Thomsen fortæller, at Augustenborgspejderne desværre har måtte sige farvel til nogle af gruppens erfarende ledere.

“Men vi har været så heldige at finde nogle nye kræfter blandt forældrene, som også har en spejderbaggrund, og tidligere har været ledere. Dem glæder vi os nu til at få ind i ledereteamet. Vi kan derfor stadig tilbyde gode aktiverer for børn og unge fra 3 til 16 år, hvor vi gennem forskellige aktiviteter og udfordringer udvikler spejderne evner og sociale færdigheder. Og selvom vi er 75 spejdere, har vi altid plads til flere, så man er altid velkommen til at møde op og prøve spejderlivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig med, at der kommer nye ledere, bliver der også nye mødetider. Det kan du læse mere om på  augustenborgspejderne.dk

Spejdernes Lejr

I løbet af efteråret begynder Augustenborspejderne for alvor planlægningen af årets helt store spejderoplevelse, der er, når de sammen med 40.000 andre spejdere næste sommer tager på Spejdernes Lejr i Sønderborg.  De små spejdere, der ikke tidligere har været på en stor lejr, er begyndt at spørge, hvad det nu er for noget”, siger Rudi Thomsen. De store børn, der var med i Holstebro er begyndt at glæde sig helt vildt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Selvom vi kun skal til Sønderborg, får det ingen betydning for oplevelserne, for når vi først er sammen med så mange andre spejdere, er det lige meget hvor det er. Så bliver oplevelsen og aktiviteterne bare stort for os alle. Der er den sidegevinst, at når lejren foregår i ”baghaven”, så kan vi nok få nogle af vores forældre til at deltage på lejren som hjælpere”, slutter Rudi Thomsen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...