Augustenborgspejderne fik penge til at modernisere hytten for

9. november 2015 Augustenborg

De 75 blå Augustenborgspejdere kan nu begynde at glæde sig til mere attraktive rammer i og omkring Spejderhuset på Ahornvej i Augustenborg. Spejderne har fået bevillinger på et samlet beløb på i alt 860.000 kr. Bevillingerne kommer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Lokale & Anlægsfonden.

Spejderhuset, som blev bygget i 1961, er på ingen måde optimalt indrettet.

Augustenborgspejderne har fået pnege til at modernisere hytten for. Foto: Augustenborgspejderne.

Augustenborgspejderne har fået pnege til at modernisere hytten for. Foto: Augustenborgspejderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lokalerne er blevet utidssvarende og slidte, vi savner plads til opbevaring af vores materiel og vi mangler nogle bedre faciliteter i og omkring spejderhuset”, siger gruppeleder Rudi Thomsen i en pressemeddelelse.

Pengene skal derfor bruges til at indfri et ønske, som spejderne har haft igennem flere år. Nemlig at få spejderhuset tilpasset til nutidens krav.

“Det bliver utroligt dejligt at få nye og bedre faciliteter. Det giver os helt nye muligheder for brug af Spejderhuset, også selvom det er koldt en vinteraften”, siger Victor Skov Jeppesen på 16 år, der er en af Augustenborgspejderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rudi Thomsen fortsætter:

“Vi får travlt for bevillingen fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gælder kun i et år. Vi er derfor gået i gang med at få styr på enhver detalje i projektet. Der skal tages beslutninger om rigtig mange ting så som materialevalg, farver, funktionalitet mv. – der er nok af opgaver at kaste sig over, samtidig med at der skal laves spændende spejderaktiviteter for gruppens børn og unge”.

I løbet af vinteren vil bestyrelsen sammen med en gruppe forældre få lavet de resterende tegninger og få styr på de sidste tilladelser. Der er budgetteret med at få hjælp fra håndværkere til en del af arbejdet, men der mangler stadig en sum penge for at komme helt i mål projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Augustenborgspejderne fortsætte med at søge fonde, og hvis det ikke lykkes at få de sidste penge bevilliget, så håber de på at de med forældrehjælp og sponsorater på materialer kan komme helt i mål med projektet.

Hvis alt går efter planen, så vil arbejdet blive udført i løbet af foråret og sommeren 2016, således at Augustenborgspejderne kan boltre sig i og omkring det nymoderniserede spejderhus efter sommerferien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...