Augustiana er klar med årets udstillinger

26. januar 2021 Kultur
Afgang 2020 af Kåre Frang. Foto: David Stjernholm
Afgang 2020 af Kåre Frang. Foto: David Stjernholm

Siden sommeren 2019 har Augustiana fungeret som en dynamisk kunsthal med fokus på samtidskunst i både de udendørs og indendørs rum. Ambitionerne har fra starten været høje, og de gode takter fortsætter i 2021, hvor programmet – takket være støtte fra Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond – omfatter seks spændende udstillinger og flere nyproducerede værker til parken.

Statens Kunstfond støttede også sidste år, ligesom Fabrikant Mads Clausens Fond har støttet programmet i parken.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu er vi klar med årets første udstilling og et program for hele året, som lover godt for fremtiden, og som kunst- og kulturelskere kan glæde sig til. Vi har takket være støtte fra Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond kunnet lægge barren højt, og jeg glæder mig, til det igen bliver muligt at vise og se kunst i de smukke omgivelser. Jeg håber, vi snart kan åbne dørene på vid gab og invitere publikum indenfor”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

I programmet for 2021 er der lagt vægt på at vise kunst med dybde og nærvær, som formår at udfordre og inkludere dem, der kigger på den. Der er også lagt vægt at udnytte synergien mellem de udendørs og indendørs faciliteter og på at præsentere både etablerede samtidskunstnere og nye, unge navne fra den aktuelle kunstscene.

”Augustiana er på ganske kort tid lykkedes med at tiltrække interessante værker og kunstnere og med events og publikumsorienterede aktiviteter, der forankrer sig i lokalsamfundet. Vi ser et godt potentiale for kunsthallen og glæder os over at kunne bidrage til udviklingen af Augustiana som en professionel platform for samtidskunst på højt niveau”, siger direktør for Det Obelske Familiefond, John Amund Tønnes i en pressemeddelelse.

Udstillinger

Forår: ”Ankomst 2021” – afgangsprojekter fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2020) af Kåre Frang, Erik Hällman og Astrid Sonne. Video, collage, skulptur og installation.

Forsommer: ”Transformer” af Julie Boserup. Søjler, collager og installationer fra gulv til loft som udfordrer rum og flade, bygning, overflade og konstruktion samt opfattelser af arkitektur, dekoration og køn. Publikum kan interagere med et af værkerne, som består af fotos, der er indsamlet blandt lokale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sommer: ”Excavating a Coded Future” af Georg Juganov. Indendørs og udendørs udstilling af installationer, der er resultat af forudgående undersøgelser af landskab, geologi, fortidsminder og sagn i området omkring Augustiana. Kunstskovvandring og workshops bliver også en del af udstillingen.

Sommer: ”One for Sorrow, Two for Joy” af Albin Werle. Interaktive kunstværker og spil i en kunstpraksis bestående af brugsgenstande, talismaner, besværgelser og vuggeviser, som besøgende inviteres til at interagere med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sommer/efterår: ”En Claydies Affære” ved Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen. Duoen arbejdet i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og kunst, mellem keramik og skulptur. De udstiller keramiske objekter i Det Hvide Palæ og tre nye udendørs værker i parken.

Efterår: ”LAILA UTI – reprise” af Mette Winckelmann. Udstillingen var stort set klar til åbning på Augustiana, da samfundet lukkede ned marts 2020 og fik kun en kort visningsperiode. Den genopsættes derfor og deraf titlen ”reprise”. Installation af færdige værker, bygget op omkring tre meter høje vægmoduler omfattende maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd.

Men…

På grund af restriktionerne er planen for udstillingerne rykket – se Augustianas hjemmeside, som løbende opdateres.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. december 2021 Kultur, Sønderborg

Synnejysk stand-up i Alsion

2. december 2021 Kultur

Christoffer Brodersen og Kalle & Kloj – Lars Thiesgaard og Chresten Speggers – vender tilbage til Alsion med en ny udgave af ’En synnejysk eftermiddag’ søndag den 20. marts kl. 15.00 I første afdeling vil Christoffer Brodersen underholde med sine viser og sange – og får også besøg af en special guest star. Efter pausen […]

Læs mere...