Augustiana: Peter Ejlerskov viser Eckersbergs natursyn i sin kunst

30. september 2015 Augustenborg

Udstillingen CWE E på Galleri Nørballe i Augustenborg er et helhjertet eksperiment fra kunstneren Peter Ejlerskovs hånd, som tilstræber at forstå og kommentere på natursynet hos en af dansk kunsts vigtigste guldaldermalere.download

Eckersberg blev født på Als i 1783 og selvom der er omkring 180 års forskel på Eckersberg og Ejlerskov, så er det et bestemt natursyn og en måde at registrere verden på, som binder dem sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ejlerskovs udstilling tager nemlig fat i, at naturen har værdi i sig selv, en centraleuropæisk idé, som tog sin begyndelse i Danmark med Eckersberg, og som i dag er en selvfølge for de fleste mennesker.

Vor tids syn på naturen, som ukrænkelig og unik, er altså en konstruktion, en kunstnerisk idé, som Eckersberg var fremmeste fortaler for.

Romantikken begyndte således at bruge selve naturen som motiv, tidligere var naturen primært noget man beskrev udfra dens nytteværdi, og idéen var et nybrud med tidligere tiders kunst. CWE E er dog ikke en udstilling om Eckersberg, men om hans natursyn, som Ejlerskov behandler og reflekterer over i en række forskelligartede værker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er fernisering på udstillingen på søndag fra 14 til 16.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...