Augustiana skal udstille nyere kunst og være ramme om meget andet

6. august 2019 Kultur

Augustiana går nye tider i møde nu, hvor det er kommunen, der skal sikre udstillinger, som trækker mennesker langvejs fra, så de kommer til at opleve både spændende kunst og også Augustenborgs slot og den fascinerende historie, der er om Augustenborg.

Det er kunsthistoriker Hanne Lundgren Nielsen, der er ny leder i Augustiana og dermed er det hende, der skal fylde rammerne med både kunst og liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kommer udstillinger med anerkendte kunstnere i både skulpturparken og inde i bygningerne”, siger Hanne Lundgren Nielsen til SønderborgNYT.

I de år, hvor Kim Nørballe var ved roret, kunne man købe de udstillede værker.

“Men nu er det ikke længere kommercielle udstillinger og det betyder jo, at kunstnernes interesse for stedet bliver mindre”, siger Hanne Lundgren Nielsen.

“Vi kommer til at se samtidskunst i lokalerne og dermed gerne noget af det nyere som viser, hvad der rører sig”.

Mere end udstillinger

“Jeg kan sagtens forestille mig, der kan foregå andre ting også. For eksempel kan der være oplæsning af digte og andre forfatterarrangementer og der skal spilles koncerter”, siger Augustianas nye leder.

“I parken er der en helt fantastisk ro og den tager man ind, når man er der. Så jeg ser meget gerne, at folk også bare går omkring i parken, måske tager de picnickurven med og bruger stedet som en oase”, siger Hanne Lundgren Nielsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk