Augustiana udstiller selfie-kulturen

22. august 2021 Kultur

Med udstillingen ‘En Claydies Affære’ tager kunstnerduoen Claydies, alias Karen Kjældgård-Larsen og Tine Broksø, tidens selfie-kultur under kærlig behandling – og på fredag mellem klokken 16 og 18 kan du opleve udstillingen og møde kunsterne i Augustiana.

 Selfie-begrebet rummer både et element af selvhøjtidelighed, men ofte også ironi, spontanitet og humor. På uhøjtidelig og humoristisk vis undersøger Claydies med deres udstilling fænomenet ’museums-selfien’ – dvs. den særlige form for fotografier, hvor folk poserer og iscenesætter sig selv foran eller omgivet af fængende og farverige kunstværker, skriver Augustiana i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deres keramiske værker er udformet som torsoer af netundertrøjer og t-shirts, dametrusser eller bukser og nederdele. Bundløse fade indbyder til at kravle under bordet, tage et æble i munden og præsentere sit hoved på et fad. Kander opstillet i hoftehøjde inviterer alle køn til at lege mand for en dag.

“Claydies værker inviterer publikum til at interagere med værkerne, men giver samtidig anledning til at reflektere over, hvordan vi egentlig betragter, opfatter – og fotograferer kunst”, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På den måde er udstillingen både et humoristisk og seriøst indspark i en aktuel diskussion om, hvordan vi fremstiller os selv på de sociale medier”.

Claydies gjorde deres entré på den danske kunst- og designscene for 20 år siden med deres ikoniske ’frisureskåle’, som også kan opleves på udstillingen. Med skålene vakte Claydies stor opmærksomhed og puffede til kunsthåndværkets selvforståelse gennem en konceptuel leg mellem kunst og design, ironi og selviscenesættelse. Med udstillingens store beklædningskrukker knytter Claydies an til deres oprindelige udgangspunkt og viser netop, at legen som en kunstnerisk strategi stadig er yderst sprudlende, frisk og aktuel.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Augustiana Kunstpark findes der allerede tre af kunstnerduoens keramiske ’selfie’-objekter. De udendørsværker er udformet som henholdsvis en bluse, en nederdel og en opsat frisure, alle inspireret af den flamboyante prinsesse og enkehertuginde Louisa Augusta, som boede i Det Hvide Palæ i 23 år, et selvsamme palæ, som nu danner ramme om En Claydies Affære.

Udstillingen kan ses frem til den 28. november og der er åbent tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag er der lukket.

Gratis adgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49