Augustiana-udstilling kredser om cirklen

15. august 2019 Kultur

Matematikkens love siger, at er en cirkel 360 grader. Men hvad nu, hvis det ikke sandt?

Den tidligere psykiatrisk patient på Augustenborg Sygehus, NN, brugte år på at vise, at cirklen i virkeligheden 361,5 grader.

Under sit ophold på sygehuset nedfældede han møjsommeligt sine formler og argumentationskæder på farverige plancher og foldede modeller, der skulle overbevise verden om hans påstand.

Det kommer der fra den 24. august en udstilling ud af på Augustiana Kunstpark og Kunsthal. NN’s objekter indgår i udstillingen 361,5 grader sammen med værker af tre samtidskunstnere, der deler hans fascination af naturvidenskabelige fænomener i al almindelighed og cirklen i særdeleshed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen rummer malerier og planeter af Jonas Pihl, røde farvekridttegninger af Jonas Hvid Søndergaard samt et keramisk værk af Steen Ipsen.

“Ved at bringe NN’s objekter ind i en kunstudstilling på Augustiana i Augustenborg knytter vi an til byens historie og den lange periode, hvor Augustenborg Slot fungerede som psykiatrisk hospital, mens Det Hvide Palæ blev brugt til dagtilbud for psykiatriske patienter”, forklarer kunstkonsulent ved Augustiana, Hanne Lundgren Nielsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen i Det hvide Palæ kan ses frem til 20. oktober.

Augustiana holder åbent tirsdag – søndag i tidsrummet 12 – 16.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...