Fraråder badning i Augustenborg Fjord efter forurening fra storbrand

30. juli 2021 112
Foto: Pressefoto, Sønderborg Kommune
Foto: Pressefoto, Sønderborg Kommune

Syd- og Sønderjyllands Politi og Sønderborg Kommune fraråder badning i Augustenborg Fjord efter fabriksbrand på virksomheden Omnicon på Stødagervej i Sønderborg.

I forbindelse med branden er der sket en forurening i den nærliggende Ulkebøldam, da oliesyre er kommet i slukningsvandet, det er endt i Ulkebøldam, der ligger tæt på Augustenborg Fjord, hvor vandet fra dammen løber ud.

Den megen regn har gjort det meget svært at få kontrol over vandet, og selv om der er gjort en stor indsats for at stoppe forureningen ved at sætte flydespærre ud blandt ved udløbet fra Ulkebøldam og til Augustenborg Fjord, så er en lille del af forureningen fra Ulkebøldam nået ud i Augustenborg Fjord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Politiet og Sønderborg Kommune skal på den baggrund anbefale borgerne, at de ind til videre ikke bader i fjorden.

Det er endnu for tidligt at sige mere om, hvor meget der er sluppet ud gennem afspærringerne. Myndighederne er ved at danne sig et overblik over, hvor kraftig forureningen er samt indsatsen i forhold til miljøgenopretning. Og myndighederne vil meddele yderligere hurtigst muligt.

Har man badet i fjorden siden branden og oplever man symptomer på ubehag, opfordrer myndighederne til, at man søger egen læge.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...