Bæredygtigt IT-indkøb vinder frem

5. september 2019 Erhverv

Virksomhederne køber i højere grad bæredygtigt IT-udstyr og det betyder en øget efterspørgsel på blandt andet genbrugs computerudstyr, som sparer miljøet for CO2-udslip og virksomhederne for penge.

Ved at forlænge levetiden for eksempelvis en bærbar computer, spares 144 kg CO2 og 442 kg materiale ressourcer.

Genbrugscomputerudstyr bliver i højere grad valgt, når virksomhederne og private skal udskifte deres IT-udstyr og de såkaldte refurbished computere har fået deres egen plads ved siden af nyt computerudstyr – også hos Kontor Syd i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal alle bidrage til at mindske CO2-udslip og spare på jordens ressourcer og det kan man blandt andet gøre ved ikke at købe en ny bærbar computer. Det sparer miljøet for kostbare mineraler og forebygger e-affald”, siger salgsassistent Peter M. Grønborg fra Kontor Syd.

Selvom der typisk er tale om 1-3 års gammelt IT-udstyr leveres genbrugscomputere med 2 års garanti og har fået ny harddisk, ny Windows licens og efterfølgende blevet testet. Det skriver ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er stadigvæk det gamle batteri der sidder i, men vi garanterer at batteriet kan holde den bærbare computer kørende i minimum to timer – og gør den ikke det – så skifter vi batteriet til et nyt”, siger Peter M. Grønborg.

Der findes også virksomheder, som har specialiseret sig i genbrugscomputere i den lidt dyre ende, blandt andre virksomheden Circular Computing og her får køberen et certifikat med, som kan bruges i virksomhedens miljøregnskab, hvor virksomheden kan trække CO2-point fra i regnskabet. De leveredede computere fra Circular Computing gennemgår også en omfattende re-produktionstest, hvor maskinerne skilles ad og hver del bliver sat i samme kosmetiske stand som da den sidst var ny.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover at vælge en bæredygtig IT-løsning er der også spares tusindvis af kroner. En bærbar computer der som ny koster omkring 7.500 kan fås som genbrugscomputer for små 2.000 kroner.

”Selvfølgelig spiller prisen også ind, når der vælges en genbrugscomputer – og der er virkelig mange penge at spare – men det giver også os en mulighed for at tage en dialog med kunderne om, hvordan man ellers kan spare på miljøet og CO2-udledning, eksempelvis til at opfordre kunderne til at komme ned og aflevere deres brugte tonerkassetter så vi kan se til, at de bliver genanvendt og bortskaffet på en bæredygtig og miljørigtig måde”, siger Peter M. Grønborg fra Kontor Syd.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...