Befrielsen blev markeret med kranse til ære for faldne modstandsfolk

5. maj 2020 Kultur

Tirsdag morgen præcis klokken otte blev der lagt kranse ved Mindelunden på kirkegården ved Christianskirken.

“Vi lægger denne krans for at ære Jer og den indsats, som i gjorde for, at Danmark blev frit”, sagde hver enkelt af de personer, som lagde en krans ved graven, hvor fire frihedskæmpere er stedt til hvile.

Der var kranse fra 4. maj-kommiteen, hjemmeværnet, Sønderborg Kommune samt Folk & Sikkerhed.

Der blev også gjort et stop ved en anden grav, hvor en tidligere Grænsegendarm formodentlig er begravet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grænsegendarmen blev anholdt af tyskerne samtidig med det danske politi og han overlevede ikke opholdet i KZ-lejren. Efter sigende er hans jordiske rester bragt til Sønderborg, hvor de skulle ligge på gravstedet, hvor der blev gjort et stop.

Den 4. maj om aftenen overgav de tyske tropper i Danmark sig – og kapitulationen trødte i kraft 5. maj klokken 8:00.

Efter at der er indledt ved Christianskirken, lagt buketter ved den tidligere skydebane nær idrætshøjskolen, lagt buketter på Sct. Marie Kirkegård, afsluttes formiddagens program ved mindepladen, der nu er placeret ved Hotel Alsik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindepladen for modstandsfolkene Svend Aage Peder Hansen og Peter Theodor Madsen, der faldt den 2. april 1945 efter et mislykket anslag mod tyske flådefartøjer på havnen, er placeret på arealet mellem MultiKulturhuset og Hotel Alsik. Mindepladen sad tidligere på HKS-bygningen på havnen, men blev taget ned i juni 2015, hvor havneområdet blev ryddet for at give plads til hotelbyggeri med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...