Benjamin Hansen kan fejre sine første 25 år hos Brdr. Ewers

28. marts 2019 Erhverv

En gang handelsmand, altid handelsmand.

Det gælder for Benjamin Hansen, der som dreng begyndte at handle med biler og traktorer på Kegnæs, hvor han stadig holder til. Han kunne simpelthen ikke lade være med at møde mennesker, slå en handel af på ærlig vis og være klar til næste handel.

I dag er han salgsdirektør i korn- og foderstofforretningen Brødr. Ewers A/S med hovedkvarter i Sønderborg, og han kan 5. april markere, at det er 25 år siden, han for første gang trådte ind i selskabets lokaler på havnen i Sønderborg som salgselev – og har været en fast del af selskabet lige siden, skriver Brdr. Ewers.

Artiklen fortsætter under annoncen

Handler ved køkkenbordene

Benjamin Hansen kunne have valgt landmandsvejen dengang, da han som ung skulle beslutte sig for det fremtidige virke. Han arbejdede da også i en periode på et landbrug i nærheden. Men det at handle lå i blodet, og han nyder i dag at være i korn- og foderstofbranchen og have stor kontakt med landmænd.

I samtlige 25 år er Benjamin Hansen taget glad på arbejde, fortæller han:

”Jeg var 17 år og uden kørekort, da jeg startede som elev. Det betød, at jeg lærte selskabet at kende indefra og afprøvede mange funktioner på kontoret – blandt andet ekspedition og ordremodtagelse. Først efter to år, da jeg var færdiguddannet, kunne jeg tage ud og besøge landmændene og lave handler ved køkkenbordene. Det har jeg sat pris på lige siden”, siger Benjamin Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som dreng ville jeg være selvstændig, og det synes jeg, jeg er blevet. Jeg har et selvstændigt job i et dejligt selskab og med frihed til at indgå gode aftaler med landmandskunderne. Kan det være meget bedre”, siger nu 42-årige Benjamin Hansen.

Enorm udvikling i landbruget

Han har gjort en fantastisk udvikling med. Dengang i 1994 var Brødr. Ewers et lokalt selskab i Sønderborg med en afdeling i Bovrup og 33 ansatte. I dag er selskabet landsdækkende med en række afdelinger spredt rundt i Danmark og 160 ansatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Man kan sige, at vi har fulgt med udviklingen i landbruget, hvor der er færre, men større enheder. Den omsætning, som vi dengang klarede på en måned, kan vi levere på en enkelt arbejdsdag, og vi kører med hele læs på op til 36 ton foder til landmænd i hele landet. Dengang omsatte selskabet for 150 millioner kroner årligt – i dag er omsætningen 1,6 milliarder kroner ” siger Benjamin Hansen.

”Konkurrencen er ikke blevet mindre. I ’90erne var der stor konkurrence mellem flere lokale spillere på markedet, mens vi i dag især er oppe imod to store spillere på landsplan. Det har vi det fint med. Vi konkurrerer især på service til landmanden og er et korn- og foderstofselskab med kort vej til toppen og i direkte kontakt med kunderne. Vi yder den bedste service og kommer en landmand i bekneb for foder i weekenden, er vi klar til at levere med kort varsel”, siger Benjamin Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tæt på kunderne

Han blev i 2006 forfremmet til salgschef og fik i 2010 titlen salgsdirektør og blev medejer af selskabet sammen med to andre ledere.

Aktiemajoriteten i familieselskabet ejers af de to brødre Hans Otto og Claus Ewers:

”Vi sætter stor pris på Benjamin Hansens indsats, og han har en stor del af æren for den udvikling, vores selskab har gennemgået. Kunderne er professionelle landmænd, og det gælder om at have fingeren på pulsen og vide, hvad der rører sig i markedet. Benjamin Hansen er tæt på kunderne, og det har meget stor betydning”, siger Hans Otto Ewers.

Artiklen fortsætter under annoncen

25 års jubilæet markerer Brødr. Ewers A/S på dagen den 5. april – det familieejede selskab benytter enhver lejlighed til lidt festivitas, som også kunder og forretningsforbindelser oplevede det i sommer, hvor selskabets 170 års jubilæum blev fejret.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Festlige Melodi Grand Prix-timer på Ahlmann-Skolen

31. marts 2023 Uddannelse

Torsdag aften havde alle børnene fra Ahlmann-Skolens SFO og klub taget deres forældre med til skolen, så de også kunne opleve de små elevers årlige Melodi Grand Prix, hvor en del af børnene optræder og vindergruppen får æren af at have vandrepokalen stående i klassen indtil næste Melodi Grand Prix, som først er i 2024. […]

Læs mere...