Bent Jørgensen tjener på klima-rigtige investeringer

15. december 2014 Erhverv

Bent Jørgensen fra Nordborg drømmer om at bo i et energirigtigt hus, som producerer sin egen strøm og holder godt på varmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Bent tager klimaproblematikken alvorligt. Så meget at det kom Danmarks Radio for øre.

Bent Jørgensen er så klimarigtig, at han kom i DR.

Bent Jørgensen er så klimarigtig, at han kom i DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danskerne tænker mere klimavenligt

TV-avisen bragte torsdag historien om Bent Jørgensens ihærdige indsats for at spare på energien i sin bolig i Nordborg.
Indslaget tog udgangspunkt i Klimakonferencen i Lima, men satte Als på landkortet med klimavenlige danskere, der sætter klimadagsordenen rigtig højt.zero3

Artiklen fortsætter under annoncen

Familiens Jørgensens bolig er helt igennem energirenoveret. Stort set alt interiør er udskiftet til at kunne holde bedre på varmen. Nye lofter, gulve, vinduer og døre samt nyt tag med integrerede solceller. Sidstnævnte er Bent Jørgensen især glad for:

“Det ser rigtig godt ud – det synes min kone også. Og så tror jeg på, at de holder bedre når der kommer stormvejr, og de skal jo gerne holde de næste 20-25 år”

Elbilen i garagen

Artiklen fortsætter under annoncen

Bent Jørgensen og hans hustru Trine var testpiloter i projektet TESTenElbil og ægteparret var ikke i tvivl om, at de skulle køre elbil igen. Nu er elbilen leaset og står i garagen, hvor det gratis brændstof kommer fra energi fra solens stråler på taget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...