Bent Nielsen: Vores landsbylaug – det ødelagde Landsbyudvalgets formand

6. november 2017 Augustenborg

Forleden smed Landsbylauget i Hundslev, Almsted og Notmark håndklædet i ringen og trådte samlet tilbage på den ordinære generalforsamling. Formanden lægger skylden over på Anders Brandt, formand for Landsbyudvalget i byrådet.

Det skulle ifølge landsbylaugsformanden være kritik fra formanden for Landsbyudvalget i byrådet, Anders Brandt, der er årsagen til, at han selv sagde nej tak til at genopstille og at den øvrige bestyrelse også trak sig.

“Og det har jeg svært ved at forstå”, siger Anders Brandt til SønderborgNYT. Han synes ikke, at han på nogen måde kritiserede landbylaugets bestyrelse, men blot spurgte ind til nogle ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Blandt andet spurgte jeg, om visionerne for fremtiden hænger sammen med den mundtlige beretning, der blev givet på generalforsamlingen – og så foreslog jeg, at de tre landsbyer i fællesskab kunne arbejde for at få Rasmus Nøhr herned og give en koncert”, siger Anders Brandt. Han fortæller videre, at Rasmus Nøhr er parat til at spille imod at få del i overskuddet fra ølsalget.

Formanden for landsbylauget, Bent Nielsen, siger til SønderborgNYT, at der ikke er skrevet nye visioner ind, fordi der stadig er meget at arbejde med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde lige haft et flot arrangement med Julle fra Rigtige Mænd og så skal man jo huske, vi er frivillige og ikke ansatte”, siger Bent Nielsen.

“Vi vil heller ikke arbejde med en Rasmus Nøhr-koncert, hvor han skal have de indtægter fra ølsalget, som ellers skulle gå til de foreninger, der hjælper til”, siger laugsformanden til SønderborgNYT.

Kommunen skal købe Notmarkhus

På generalforsamlingen spurgte Anders Brandt ind til, om landsbylauget havde arbejdet videre på ideen med at købe Notmarkhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo ikke os, der skal arbejde med handlen, hvis Anders Brandt vil have kommunen til at købe Notmarkhus”, siger Bent Nielsen.

“Der er bare lige den detalje, at jeg aldrig har foreslået, at kommunen skulle købe stedet, men at borgerne i området gjorde det – og en del af pengene kunne jo komme fra koncerten med Rasmus Nøhr”, siger Anders Brandt.

Anders Brandt siger videre, at det er godt, når folk går sammen om projekter.

“De giver noget at være fælles om og det er godt for sammenholdet. Og kan man samtidig tjene penge til fællesskabet, så er det endnu bedre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Støtte til laugsformanden

“Nu har jeg været med gennem hele ti år – og hele tiden har Anders Brandt haft travlt med at kritisere, når vi ikke straks tog hans forslag op og fik dem arbejdet igennem. Han tænker slet ikke på, vi er frivilllige og at det er så let at sidde på sidelinien og ville bestemme, hvad andre skal lave”, siger den tidligere næstformand Ejner Pustelnik til SønderborgNYT.

“Så når Bent Nielsen siger, vi går på grund af formanden for Landsbyudvalget, så er det fuldstændig rigtigt. Vi har fået nok”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har også forsøgt at få en kommentar fra kasserer Lone Gjørlev Jensen, men hun tager ikke telefonen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Sidst i oktober synger Medina ved en dinnerkoncert i Sergenten

2. oktober 2022 Erhverv

Velkommen til Medina, sangerinden, Medina, er Danmarks sangfugl og ukronede popdronning og den 29. oktober er hun på scenen til en dinnerkoncert i Sergenten på Sønderborg Kaserne. Til dinnerkoncerten byder Jesper Koch og hans stab på en tre-retters menu med buffet som hovedret og der er vand og vin ad libitum under middagen. Efter koncerten […]

Læs mere...