Bente Lauritzen har fortjent Kvindeprisen

8. marts 2018 Samfund

Årets Kvinde er Bente Lauritzen.

Bente Lauritzen er tidligere leder i børnehaven i Nybøl i 20 år. Hun gik på efterløn for nogle år siden, men ville gøre noget mere for børn og familier i krise.

Derfor tog hun psykoterapeut-uddannelse og hjalp i første omgang i børnehaverne i kommunen, men er nu selvstændig.

I 2015 blev Bente Lauritzen opfordret til at starte Red Barnet i Sønderborg.

Bente Lauritzen takker for Vivian Lundbergs maleri og den flotte hæder.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2016 da flygtninge strømmen kom til Danmark tog Bente Lauritzen med Red Barnet ned til grænsen ved Padborg. Her fik de kontakt til familier med børn og fik dem til Haderslev og der åbnede Red Barnet en enhed for børn og forældre, så de kunne finde fred og ro.

Her var Bente Lauritzen frivillig leder i fire måneder.

Samarbejdet med Dansk flygtninge hjælp gav ikke mulighed for fortsat frivillighed, så derfor valgte Bente Lauritzen at starte Red Barnet op i Sønderborg.

“Det er bestemt en ære at modtage prisen og jeg selvfølgelig både glad og stolt”, siger Bente Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2021 Politik, Sønderborg, Uncategorized

Samlet vederlagsomkostning til formænd og næstformand stiger i ny udvalgsstruktur

30. november 2021 Politik

Som SønderborgNYT tidligere tirsdag kunne fortælle, skal byrådet træffe beslutning om en ny udvalgsstruktur for den kommende byrådsperiode. Det betyder blandt andet, at der fremover bliver ét stående udvalg mere og dermed stiger den samlede vederlagsomkostning til formænd og næstformand i de såkaldte ’stående’ udvalg, hvis forslaget godkendes. Samlet set stiger den årlige, samlede omkostning […]

Læs mere...