Bestil bord til Hotel Sønderborg Strands forårs-inspirerede elevaften

11. March Erhverv

Fredag den 29. marts er der elev-aften på Hotel Sønderborg Strand, hvor der bydes på en aften med en menu, som kokkeeleverne har sat sammen og til den serveres de vine, som tjenereleverne udvælger.

“Vi nærmer os foråret og det afspejler sig i både menuen og vinene. Bordene kommer også til at fremstå lidt forårsagtige”, siger eleverne til SønderborgNYT.

Som appetizer bydes der på rimmet torsk i gin og den serveres på saltet rugbrød med citron, dild og mayonaise.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Rimmet betyder, at torsken har trukket i sukker, salt og gin i to dage”, siger kokkeelev Kasper Licke.

Forretten er unghane-souffle i en symfoni af lufttørret skinke med pesto og trøffelsifon.

“Til velkomst bydes der på et glas rosévin og til den rimmede torsk har vi valgt at servere en Chardonnay hvidvin”, siger tjenerelev Patrick Lintrup.

Når mellemretten skal på bordet bliver det Bardolino Rosé, der skænkes.

“Vi mener, at rosévin og forår hører sammen”, siger tjenerelev Lasse Larsen.

Mellemretten er en risotto af overjordiske grøntsager med bagt rød peber samt chili og hvidløg.

Hovedretten er kalvefilet med broccolipure, svampeflan i kompositipon med pommes Anna på rødvinsclace.

“Og vinene hertil bliver både en kraftig og en mild rødvin. Vi har lige fået menuen og har ikke valgt dem ud endnu”, siger tjenereleverne.

Dessertvinene bliver en portvin og en Muscatvin.

“Selve desserten er en mousse af skovbær på chokoladebund i symfoni af hvid chokolade- og mynteparfait samt citroncoulis”, siger kokkeeleverne.

Der rundes af med kaffe, cognac og Petit Fours – inden der bydes på en overraskelse.

Vigtig læring

For Hotel Sønderborg Strands elever er det rigtigt spændende selv at skulle stå for både menu og vine.

“Vi har opdaget, hvad råvarerne koster og skal jo ramme en pris, som er til at betale”, siger Thomas Jensen, som er kokkeelev.

Køkkenchef Ole Stein Klintø mener, at arrangementet lærer eleverne at køre selskaber.

“Og jeg håber, de opdager, at en vigtig ting er at sikre, der er mandskab i opvasken. Hvis ikke opvasken virker, så går både restaurant og køkken i stå”, siger han.

Tjenereleverne skal bestille blomster til vaser og bordpynt – og så skal de sikre, at der er tjenere nok til at servicere gæsterne på elev-aftenen – og antallet skal regnes ind i den pris, som gæsterne betaler for menuen.

“Jeg synes, det er spændende, at vi selv står for hele arrangementet, fordi det giver os en fornemmelse for helheden”, siger Patrick Lintrup.

Thomas Jensen og Lasse Larsen har tidligere været med til at lave elev-aften.

“Og det allerbedste var, da gæsterne til allersidst gav os et kæmpe bifald”, siger de to elever.

Husk at bestille bord

Hvis du vil med til elevernes forårsaften den 29. marts klokken 18, så skal du ringe på telefon 7442 1900 og bestille bord.

Prisen for oplevelsen er 595 kroner perr kuvert.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...