BHJ-priser til forskere fra SDU i Sønderborg

11. december 2020 Samfund

BHJ Fonden har igennem mere end 10 år støttet op omkring SDU med forskellige priser til studerende, forskere og undervisere, som har udmærket sig på Campus Sønderborg.

”BHJ Fonden spiller en vigtig rolle i at understøtte vores unge medarbejdere med både økonomi og hæder”, siger Horst-Günter Rubahn, leder af campus Sønderborg.

“Det værdsætter vi fra den akademiske verden utroligt meget”.

Priserne Young Scientist Award og Innovation Award gik til henholdsvis Jaume Castan Pinos og Roana M. de Olivera Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jaume Castan Pinos er lektor ved Institut for Statskundskab, Center for Grænseregionsforskning, CGF, hvor han forsker inden for felterne international politik, politisk geografi og samfundsvidenskab generelt.

“Som forsker og medarbejder spiller Castan Pinos en vigtig rolle på Center for Grænseregionsforskning”, lød det fra leder af CGF, Steen Bo Frandsen.

”Kvaliteten af hans forskning er på utroligt højt niveau, samtidig er han umådelig produktiv”.

Forskning til nytte for samfundet

Artiklen fortsætter under annoncen

Roana M. de Olivera Hansen er lektor ved Mads Clausen Instituttet, hvor hun er specialist i sensorer. Hendes forskning er ikke blot spækket med kvalitet, men også i høj grad anvendelsesorienteret.

”Det er vigtigt, at resultaterne af vores forskning bruges til at sætte skub i innovationsprocesser i SMV’er”, siger leder af MCI, Horst-Günter Rubahn.

”Roana M. de Olivera Hansen er et glanseksempel på en innovativ forsker, som hjælper virksomhederne i udviklingen af nye produkter, der kan bruges bl.a. til at bekæmpe madspild, alarmere mod vandforurening og i mundbind, der kan registrere vira”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...