Biblioteket: Ole Sønnichsen fortæller om den danske One Dollar Man

19. september 2019 Kultur

Den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig, og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: danskeren William S. Knudsen. For sin indsats ville han modtage én dollar om året.

På biblioteket i Sønderborg kan du torsdag den 26 september klokken 19 høre forfatter og journalist Ole Sønnichsen fortælle den glemte historie om ”One Dollar Man”, cykelsmeden, der udvandrede med skib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen, skriver biblioteket.

William S. Knudsen kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USA’s største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.

William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster 80 kroner at få den oplevelse med – og billetten kan du købe HER på LINKET eller på et af bibliotekerne

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre elever fra Det Blå Gymnasium fik en pris for deres præstation i Nationaløkonomi

28. november 2022 Uddannelse

Forleden deltog tre elever fra Det Blå Gymnasium – Max Victor Møller Nielsen, Kasper Møller Johnsen og Nikolaj Palmelund Jessen – i DM i Nationaløkonomi, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse. Årets tema var Bæredygtig samfundsøkonomi – udfordringer og økonomisk politiske løsninger på kort og/eller langt sigt. Eleverne tog prisen, Buchanan Policy Price, for deres præstation. […]

Læs mere...