Bilka har ansat 12 udviklingshæmmede

8. oktober 2018 Erhverv

I årevis har udviklingshæmmede borgeres eneste jobmulighed været i beskyttede værksteder. Udviklingen er nu, at de i stedet får job så tæt på det ordinære arbejdsmarked som muligt. Den udvikling er kun mulig, når private arbejdspladser spiller med – og det gør Bilka i Sønderborg.

Her har 12 udviklingshæmmede netop fået job.

Medarbejdere fra værkstederne i beskyttede værksteder har søgt de 12 nye stillinger, og der har været rift om dem. Og de 12, der kom igennem nåleøjet, har glædet sig rigtig meget. Det var da også 12 topmotiverede medarbejdere, der forleden mødte ind til deres første arbejdsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deres opgaver er bl.a. at pakke tøj ud og hænge det på bøjler, lægge sko og tøj på plads, håndtere og sortere returflasker, flytte varer i bageriet og rydde borde af i Bistroen.

”Vi er klar over, at det er noget af en rejse for vores nye medarbejdere – de skal vænne sig til nye omgivelser, nye opgaver, nye kolleger, mange mennesker og kundekontakt. I den proces er det vigtigt, at vi hjælper dem godt på vej, og det har vi arbejdet meget med vores andre ca. 300 medarbejdere for at sikre, at alle er klar til. De ved alle sammen godt, at vi har fået nye kolleger, som skal ha’ lidt ekstra hjælp med at finde vej og med at løse opgaverne, at det måske ikke altid er nok med en forklaring, men somme tider skal være et “kom med mig, så viser jeg dig det”, fortæller Bilkas varehuschef i Sønderborg, Kristian Henriksen, i en pressemddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forklarer, at Bilka i Esbjerg igennem en årrække har haft en gruppe medarbejdere med udviklingshæmning, og at det har været godt at kunne trække på erfaringerne derfra.

Sektionschef i Bilka, Samiriny Manokaran, har ansvaret for den nye gruppe på 12 medarbejder – sammen med to pædagoger fra SAABU Sønderborg. Sammen med klart definerede opgaver giver det ro og tryghed.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...