Billige sodavand hitter

27. juli 2014 Erhverv

Politikerne får ros for, at et flertal af dem besluttede at sætte afgiften på sodavand ned den 1. januar.

Færre henter øl og vand syd for grænsen, men derimod lægger rigtigt mange sønderjyder de store indkøb af dagligvarer, hvor sunde fødevarer er billigere end i Danmark.

Færre henter øl og vand syd for grænsen, men derimod lægger rigtigt mange sønderjyder de store indkøb af dagligvarer i grænsebutikkerne, hvor sunde fødevarer er billigere end i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Udviklingen viser, at det var en god idé, politikerne fik, da de besluttede at sætte afgifterne ned. Jo mindre forskellen bliver til Tyskland, jo færre tager turen over grænsen efter danske øl og vand.
– Der er stadig en meget omfattende handel, men udviklingen i år viser, at det går i den rigtige retning set med danske øjne, siger kategorichef Susanne Hegnbo, Coop, til Politiken.

Ifølge Bryggeriforeningen er salget af sodavand steget 11,6 procent fra første halvår 2013 til første halvår i år, skriver Politiken Søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før 1. januar kostede 6 dåser Coca-Cola typisk 51,95 kroner. Nu koster de eksempelvis hos Coop 39,95 kroner.

Hvad det så kommer til at koste på sundhedsbudgetterne, skriver avisen intet om.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...