Billige sodavand hitter

27. juli 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Politikerne får ros for, at et flertal af dem besluttede at sætte afgiften på sodavand ned den 1. januar.

Færre henter øl og vand syd for grænsen, men derimod lægger rigtigt mange sønderjyder de store indkøb af dagligvarer, hvor sunde fødevarer er billigere end i Danmark.

Færre henter øl og vand syd for grænsen, men derimod lægger rigtigt mange sønderjyder de store indkøb af dagligvarer i grænsebutikkerne, hvor sunde fødevarer er billigere end i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Udviklingen viser, at det var en god idé, politikerne fik, da de besluttede at sætte afgifterne ned. Jo mindre forskellen bliver til Tyskland, jo færre tager turen over grænsen efter danske øl og vand.
– Der er stadig en meget omfattende handel, men udviklingen i år viser, at det går i den rigtige retning set med danske øjne, siger kategorichef Susanne Hegnbo, Coop, til Politiken.

Ifølge Bryggeriforeningen er salget af sodavand steget 11,6 procent fra første halvår 2013 til første halvår i år, skriver Politiken Søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før 1. januar kostede 6 dåser Coca-Cola typisk 51,95 kroner. Nu koster de eksempelvis hos Coop 39,95 kroner.

Hvad det så kommer til at koste på sundhedsbudgetterne, skriver avisen intet om.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...