Biogasanlæg i Blans kom et skridt tættere på at blive virkelighed

Arkivfoto
Arkivfoto
1. februar 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der er fuld gang i planerne om et biogasanlæg i Blans, der blandt andet skal anvende gylle som brændstof. Og nu er sagen der, hvor kommunen skal sætte gang i en VVM-undersøgelse og der skal holdes borgermøde med de mennesker, der bor i nærhden af stedet, hvor anlægget skal bygges.

“Venstre bakker op om, at der sættes gang i tingene. Men der kommer nogle bump på vejen. Selskabet bag anlægget savner konkrete aftaler med landmændene og landmændene vil have et økonomisk overblik, inden de binder sig”, siger Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sådan et anlæs er godt for ProcejtZero-visonen, så jeg ser frem til, at det sættes i søen”, siger borgmesterkandidat Aase Nyegaard fra Fælleslisten.

Borgmesteren virker mere rolig end Tage Petersen.

“Der ligger en virkelig god forretningsmodel til grund for det her og jeg mener, det er en fordel for landmændene at gå med”, siger Erik Lauritzen, dr både tror og håber, at anlægget bliver virkelighed.

15. april 2024 Samfund, Sønderborg

Vikingeklubben åbner

15. april 2024 Samfund

Vi åbner Vikingeklubben igen på fredag kl. 06:00, oplyser bestyrelsen. Søndag fra kl. 12-14 er der officiel indvielse med øl og pølser til medlemmerne. Klubben har været lukket siden stormfloden, hvor skaderne på bygningen var omfattende. Vægge blev ødelagt, klinker flået af gulvet, døre og brusevægge blev revet ud. El-installationer stod under vand, højvandsskotter var […]

Læs mere...