Borgermøde: Biogasanlæg kan placeres i Blans eller Glansager

19. maj 2017 Erhverv

Byrådet har godkendt, at arbejdet med at bygge et biogasanlæg i kommunen – som hidtil har haft fokus på Blans  -og nu undersøges mulighederne for at placere anlægge ved Glansager også.

Derfor inviteres alle interesserede til et informationsmøde på Vollerup Kro mandag den 29. maj kl. 19.

Det er selskabet NGF Nature Energy fra Odense, som i samarbejde med lokale landmænd, ProjectZero og Sønderborg Kommune arbejder med planen.

Anlægget skal efter planen behandle op til 600.000 tons organisk biomasse årligt – med et forventet udbytte på ca. 16 mio. kubikmeter bionaturgas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbyttet svarer til over 10.000 boligers varmeforbrug på et år.

En del af ProjectZero-visionen

“Biogas er en vigtig faktor i vores bestræbelser på at blive et CO2-neutralt område i 2029. I kommunens energiplan vurderes det, at kommunens naturgasforbrug kan dækkes med 30 mio. kubikmeter biometan i 2029, så et biogasanlæg vil være et afgørende skridt i den rigtige retning mod bæredygtighed”, siger Tenik- og Miljøudvalgets formand,Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Når mulighederne for en placering på Glansager nu undersøges, skyldes det, at beliggenheden her vil tilgodese flere leverandører, altså landmænd, på Als med kortere afstande, ligesom adgangsforholdene formentlig vil genere færre borgere end i Blans.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frode Sørensen vil lægge ører til borgernes tanker, bekymringer og forslag.

Det er NGF Nature Energy, der har ønsket, at den alternative placering på Glansager undersøges.

Det betyder imidlertid ikke, at Blans er droppet som en mulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil gerne give jer de info, vi har om projektet og vi vil sætte pris på spørgsmål, kommentarer og forslag”, siger Frode Sørensen til SønderborgNYT.

De ideer og forslag, der kommer frem på informationsmødet, bliver vurderet og evt. indarbejdet i et lokalplanforslag for området, kommuneplantillæg og miljørapport. Planforslaget vil til sin tid komme i høring i otte uger.

Sønderborg Kommune har et mål om at være et CO2-neutralt vækstområde senest i 2029, hvilket er 20 år før resten af landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerne i Blans har væet til infomøde om placeringen af et biogasanlæg i deres landsby. Det kan du læse mere om HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...