BISTRO GRAND-MÈRE serverer klassiske franske retter når der må åbnes

10. april 2020 Erhverv

I de seneste uger har brødrene Daniel og Michel Totaro haft travlt med at lave forandre lokaler i Sønder Havnegade. Sammen med Michel Totaros barndomsven, Torben Klitbo, har de overtaget den tidligere restaurant Propperiet.

“Vi synes, beligggenheden er helt fantastisk, så vi satser på at kunne give sønderborgensere og turister nogle gode madoplevelser”, siger Daniel Totaro til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er på ingen måde meningen, at BISTRO GRAND-MÈRE skal være en filial af brødrenes Bella Italia i Lille Rådhusgade.

“Et sted med fransk køkken mangler Sønderborg – og det kommer der så nu”, siger Daniel Totaro.

“BISTRO GRAND-MÈRE skal byde på klassiske franske retter”, siger Torben Klitbo, som er vokset op i Øster Sottrup og har gået i folkeskole med Michel Totaro.

På BISTRO GRAND-MÈRE kommer man kommer til at føle sig hensat til en fransk bistro i Paris eller en lille beværtning i Lyon, hvor lokale mænd og damer for en stund nyder et kærkomment hvil og fortaber sig i gryderetter, rødvin og røverhistorier, skriver ejerne på hjemmesiden og fortsætter:

“Udenfor har bistroen i Sønder Havnegade en hyggelig, afslappet atmosfære udenfor med klassiske café stole og runde borde på fod. Den kan kendes på en grønstribede markise, der står flot til vandet. Indenfor forsætter hyggen og den grønne farve. Der er dæmpet belysning, høje paneler, og et godt glas vin, der venter. Her går man ind og får varmen, når det rusker udenfor, og bliver lokket af de gryderetter og kager, som står skrevet på tavlen”.

Frokostkortet rummer det bedste fra det franske køkken.

Driftig kok og forretningsmand

Efter studentereksamen kom i hus på Statsskolen i 1998 arbejdede Torben Klitbo tre måneder på Jensens Bøfhus i København. I år 2000 startede Torben Klitbo konceptet med nytårsmenuer og søndags-takeaway, mens han var i lære som kok.

Allerede det andet år, sammen med Casper Aaquist som var kok på restauranten ‘1.th.’, solgte de 2800 nytårsmenuer. 2003 blev han udlært som kok.

Samme år åbnede han restaurant Cofoco i Abel Cathrines Gade på Vesterbro. Kort efter åbningen af den første restaurant blev vennen Christian Lytje medindehaver af firmaet. 2013 blev Cofoco-brandet opdelt i to, så medindehaveren Christian Lytje ikke længere var medejer af takeaway og convenience-afdelingen.

2016 valgte Torben Klitbo at sælge sin part af den efterhånden store restaurantkæde Cofoco, som nu talte 13 restauranter og flere catering-afdelinger. I 2017 åbnede han Restaurant Quartier på Værnedamsvej i København.

2018 blev Torben Klitbo partner og medejer af Humanic Group, som er et eventfirma med speciale i teambuilding, julefrokoster og firmafester. Virksomheden råder blandt andet over Langeliniepavillonen og Pakhus Bryggen på Islands Brygge.

Og nu er han sammen med Michel og Daniel Totaro i en klassisk fransk bistro ved vandkanten i Sønderborg.

Læs mere på BISTRO GRAND-MÈREs hjemmeside, mens du venter på, regeringen giver grønt lys for en åbning af Danmark.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk