Bitten & Mads Clausens Fond støtter TV2s julekalender 2021

11. juni 2020 Kultur

I forbindelse med 100 året for at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik, bliver 2022 til et nationalt
videnskabsår. Fejringen af jubilæet skydes i gang med en TV 2-julekalender allerede i december 2021. Projektet støttes af flere store danske fonde, og heriblandt også Bitten & Mads Clausens Fond, som har doneret 7,5 millioner kroner til Niels Bohr Instituttet.

Projektet støttes desuden af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden og Poul Due Jensens Fond. Fælles for de fire store fonde er et ønske om at fremme interessen og nysgerrigheden for naturvidenskab hos børn og unge.

Projektet ligger for Bitten & Mads Clausens Fond indenfor fondens fundats om at agere til gavn for Danfoss.

”Bitten & Mads Clausens Fond er forbundet med Danfoss, hvis succes er knyttet til ingeniør- og naturvidenskab.
Det er indenfor det felt, at fremtidens løsninger på teknologiske udfordringer skal findes. Vi har derfor brug for børn og unge, som er nysgerrige på naturvidenskab. De bliver fremtidens ingeniører, som vil bidrage til nye bæredygtige grønne løsninger”, siger Peter M. Clausen der er formand i Bitten & Mads Clausens Fond, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julekalenderen som sendes på TV2 i december 2021, har et samlet budget for produktionen på 55 millioner kroner.

For Bitten & Mads Clausens Fond er det ikke nyt, at sætte gang i projekter som skal skabe nysgerrighed og sjov med naturvidenskab. Det er også grundtanken i Universe Science Park på Nordals og i Katafondens LEAPS læringsforløb. Det er dog første gang, at fonden er involveret i et national filmprojekt af denne karakter.

Institutleder ved Niels Bohr Instituttet, professor Jan W. Thomsen fortæller om projektet:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det bliver en ny måde at formidle naturvidenskab på, som Niels Bohr Institutet sammen med TV 2 og Nordisk
Film Production tager i brug og fører ud i livet. Vi vil skabe opmærksomhed om og vække interesse for naturvidenskaben. For selvom naturvidenskab er en naturlig del af vores hverdag, har de fleste børn, unge og voksne til gode at opdage, hvor stor en indflydelse naturvidenskaben rent faktisk har på vores daglige liv”.

Et univers af aktiviteter

TV 2-julekalenderen vil blive fulgt op af mange andre læringsaktiviteter, projekter, udstillinger og

Artiklen fortsætter under annoncen

fællesskaber for børn og voksne, som rækker langt ind i 2022.

Hos Nordisk Film Production, der skal producere julekalenderen til TV 2, forklarer producer Trin Hjortkjær Thomsen:

“Dette historiske samarbejde muliggør udvikling og produktion af et særdeles ambitiøst juleeventyr fortalt i 24 afsnit. I Nordisk Film Production er vi allerede i gang med forberedelserne til indspilningen, og i samarbejde med Niels Bohr Instituttet og TV 2 glæder vi os til at præsentere en medrivende historie sat i naturvidenskabens forunderlige verden”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre elever fra Det Blå Gymnasium fik en pris for deres præstation i Nationaløkonomi

28. november 2022 Uddannelse

Forleden deltog tre elever fra Det Blå Gymnasium – Max Victor Møller Nielsen, Kasper Møller Johnsen og Nikolaj Palmelund Jessen – i DM i Nationaløkonomi, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse. Årets tema var Bæredygtig samfundsøkonomi – udfordringer og økonomisk politiske løsninger på kort og/eller langt sigt. Eleverne tog prisen, Buchanan Policy Price, for deres præstation. […]

Læs mere...