Bjørn Allerelli Andersen ny formand i Air Force Memorial Center Als

8. april 2022 Kultur Skrevet af: Redaktion

Forleden holdt Air Force Memorial Center Als generalforsamling i Parolesalen på Sønderborg Kaserne og som ny formand valgte bestyrelsen medstifter af foreningen, Bjørn Allerelli Andersen og som næstformand presseofficer Leif Larsen, som blev genvalgt sammen med eskadrillechef Peter Mathiesen. Risa Andersen fortsætter som kasserer, mens den tidligere formand, Thomas Philipsen, fremover tager sig af marketing- og sekretærfunktionen, skriver foreningen.

Stor tak til den afgående og foreningens første formand Thomas Philipsen, for hans store arbejde med at  være med til at starte foreningen og stå forrest i de første år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsen vil arbejde for, at vi får søgt fonde, som i første omgang skal hjælpe med at finansiere den første workshop, som skal lægge grundlaget for et beskrivende prospekt af vores – forhåbentlig – kommende historie- og oplevelsescenter.

Onsdag den 11. maj holdes første bestyrelsesmøde i den nye bestyrelse, hvor vi vil planlægge de kommende aktiviteter.

Vi har store ambitioner og vi drømmer om at skabe et univers hvor man selv bliver en del af fortællingen.

Vores visioner at forsøge at genskabe spændingen og den atmosfære, der var blandt de unge besætningsmedlemmer i et allieret bombefly, når det fløj om natten over vores område. Hele 11 bombefly og ét jagerfly enten nødlandede eller blev skudt ned i krigens sidste år i eller omkring den nuværende Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eksplosionen af et 4-motorers bombefly med en besætning på syv og som vejede 30 tons, må have gjort indtryk på lokalbefolkningen dengang, men et tema vi i vore dage ikke skænker mange tanker. Vi kalder det ’den glemte krig’.

Et kommende center skal have en museumsafdeling med flydele og personlige dele fra de nedstyrtede fly, samt et arkiv med ikke præserverede dele, der venter på en kærlig hånd. Her vil vi engagere teknisk kyndige frivillige til at restaurere.

Der vil, både i almindelig åbningstid og i forbindelse med udstillinger, blive fremvist historiske film og film om renoverings- og genopførelses-projekter af fly og lignende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi arrangerer allerede med jævne mellemrum forelæsninger og foredrag og dette vil vi fortsætte med.

Arrangere studieture. Her har vi adskillige ideer, bla. metaldetektor-ture, som vil blive arrangeret i år.

Moderne teknologier skaI være med til at give besøgende en unik oplevelse. Vi vil give besøgende mulighed for at få en Virtual Reality-oplevelse, når de flyver i lav højde hen over Sønderjylland

For yderligere information til nye medlemmer og interesserede, kan formand Bjørn Allerelli Andersen kontaktes på mail – [email protected] – eller telefon 21433049.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...