Bjørn Østergaard fra Dybbøl Banke er Æresgæst hos Borgerforeningen

5. juni 2019 Kultur

Æresgæsten ved Borgerforeningens kongeskydning 2019 i Sønderborg på lørdag er centerleder ved Historiecenter Dybbøl Banke og museumsinspektør Bjørn Østergaard.

Historiecenter Dybbøl Banke blev i 1992 bygget op omkring indendørs udstillinger samt en lille kanonstilling og en barak udenfor.

Siden har Bjørn Østergaard været med til at opgradere både Historiecenter Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle.

Bjørn Østergaard møder op til modtagelsen på Rådhuset og deltager i marchen gennem byen i en officersuniform anno 1864, skriver Borgerforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen er med for femte gang, når han sammen med æresgæsten Bjørn Østergaard tager mod skyttebrødrene ved Rådhuset.

Foruden skyttebrødrene, æresgæsten og borgmesteren deltager næstformanden i kulturudvalget, Jesper Kock, den tidligere chef for Sergentskolen, Jens Peter Rasmussen og formanden for Sønderborg Skyttekreds, Lars Rimer, i den efterfølgende skyttefrokost.

Sønderborg Garden er som sædvanlig med, når Skyttelauget marcherer gennem byen til Rådhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og igen i år er Broager Brandværns Brandværnsorkester med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...