Bjørn Østergaard fra Dybbøl Banke er Æresgæst hos Borgerforeningen

5. juni 2019 Kultur

Æresgæsten ved Borgerforeningens kongeskydning 2019 i Sønderborg på lørdag er centerleder ved Historiecenter Dybbøl Banke og museumsinspektør Bjørn Østergaard.

Historiecenter Dybbøl Banke blev i 1992 bygget op omkring indendørs udstillinger samt en lille kanonstilling og en barak udenfor.

Siden har Bjørn Østergaard været med til at opgradere både Historiecenter Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle.

Bjørn Østergaard møder op til modtagelsen på Rådhuset og deltager i marchen gennem byen i en officersuniform anno 1864, skriver Borgerforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen er med for femte gang, når han sammen med æresgæsten Bjørn Østergaard tager mod skyttebrødrene ved Rådhuset.

Foruden skyttebrødrene, æresgæsten og borgmesteren deltager næstformanden i kulturudvalget, Jesper Kock, den tidligere chef for Sergentskolen, Jens Peter Rasmussen og formanden for Sønderborg Skyttekreds, Lars Rimer, i den efterfølgende skyttefrokost.

Sønderborg Garden er som sædvanlig med, når Skyttelauget marcherer gennem byen til Rådhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og igen i år er Broager Brandværns Brandværnsorkester med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Kultur, Augustenborg

Lokale kunstnere kan udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022

6. december 2021 Kultur

Frem til 19. december inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Og det gælder ikke mindst de mange kunstnere, som udstiller i Augustenborg, siger Isabella Hemmersbach, som er med til at arrangere udstillingen. Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens […]

Læs mere...