Blå Flag byder på gode oplevelser til børn

6. juli 2017 Samfund

Der er ingen grund til at sidde inden døre og kede sig i sommerferien. Stranden og vandet byder altid på mulighed for leg og eventyr, og Blå Flag-centret i Sønderborg supplerer mulighederne hele ugen.

Hver torsdag frem til den 10. august kan børnene deltage i Det sunde liv ved kysten. Mødested er Fluepapiret ved Sønderborg Slot kl. 7.30. Der lægges ud med omkring en times bevægelse i form af yoga og pilates, som alle kan være med til. Derefter er der tid til en dukkert eller en tur langs stranden, hvor plante- og dyrelivet kan studeres, og der bydes på et glas juice og en lille snack.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktiviteten var ca. to timer, og deltagerne skal medbringe en træningsmåtte eller et stort badehåndklæde.

Fredag  den 7. juli er der kyst-safari i Fynshav og Købingsmark. På lavt vand og bevæbnet med fiskenet, vandkikkert og masker tages havbunden og dens plante- og dyreliv i nærmere øjesyn, og biologen fortæller.

Aktiviteten er kl. 10-13 ved Fynshav Strand, syd og kl. 14-17 ved Købingsmark Strand.

Weekenden

Lørdag den 8. juli er det Krabbens dag hos Blå Flag Centret i Sønderborg. Kom og fang Sønderborgs største krabbe. Der er konkurrencer, fortælling om krabbens udseende og levevis, krabberne vejes, og der er en præmie til den, der fanger dagens største krabbe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vent! – der er en chance mere.

Også den krabbe, der viser sig at være hurtigst i et krabberæs, vinder en præmie til den, der har fanget den.

Aktiviteten foregår kl. 10-16 ved Blå Flag Center i Sønderborg Lystbådehavn.

Søndag den 9. juli er der lagt op til, at man kan fange sin frokost, når der kl. 10-13 inviteres til Spis din kyst ved Mommark Marina.

Find din indre stenaldermand frem og afprøv dine færdigheder som strandjæger, når vi går på jagt i kystens spisekammer. Hør samtidig om de utallige spiselige dyr og planter, der findes på kysten, og om, hvordan de kan fanges. Målet er en selvfanget frokost.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om eftermiddagen kl. 13.30-16.30 tilberedes smagsprøver på forskellige dyr og planter fra havet – helt afhængig af dagens fangster. Der vil være masser af oplevelser for både børn og voksne.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...