Blå Flag Center har masser af oplevelser

11. juli 2016 Samfund

Sommeren er godt i gang, og selvom den danske sommer traditionen tro byder på lige dele regn, sol og vind, så har rigtig mange børn, forældre og andre interesserede fundet vej til Blå Flag Center Sønderborg for at lege og lære om livet i og ved vandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De gode oplevelser står stadig i kø.

Centeret bemandes af to biologistuderende, der i børnehøjde formidler spændende viden og sætter rammerne for gode kystnære oplevelser. De har mange spændende ting på programmet – en af dem er Fuglenes Dag, der foregår henholdsvis den 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

juli og 4. august.

”På Fuglenes Dag skal vi have kikkerterne frem og se på de fugle, der findes omkring centeret, fortæller den ene centerleder”, Martina Pösnecker i en pressemeddelelse.download

Men fuglene skal ikke kun opleves på afstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle får mulighed for at komme helt tæt på, når de to biologistuderende finder kniv og pincet frem og dissekerer en fasan. Det foregår mellem 10.30 og 12.30, hvor de sammen med publikum vil se nærmere på de indre dele af en fasan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og selvfølgelig skal fasankødet ikke gå til spilde.

”Når vi er færdige med at se på fasanen, vil vi lave en fasangryde over bål med smagsprøver til alle – også til dem, der ikke nødvendigvis har lyst til at overvære dissekeringen”, siger den anden centerleder, Anne Boisen Petersen.

Der vil være mulighed for at lave snobrød og ligesom resten af arrangementet, vil snobrødet være gratis.

Der er Blå Flag aktiviteter hver dag resten af sommeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Find Blå Flag Sønderborg på Facebook eller hent et program på Blå Flag stationen ved lystbådehavnen i Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...