Blæksprutterne har 50 glade og tilfredse brugere

20. juni 2018 Samfund

I foreningen Blæksprutterne er der omkring 50 faste brugere plus en del løse og de mødes på kryds og tværs i huset på Skovvej i Sønderborg.

“Det er helt tilfældigt, jeg begyndte at komme her og det skyldes alene, at min knallert løb tør ud for Blæksprutterne, da de boede på den gamle adresse”, siger Kari Hinze til SønderborgNYT.

“Jeg gik indenfor og spurgte, om nogen kunne hjælpe og fik hjælp”, siger Kari Hinze.

Randi Wollenberg og Kari Hinze er er glade og tilfredse Blæksprutte-veteraner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kari Hinze var glad for at få hjælp og ville sige tak til Blæksprutterne.

“Så et par dage efter kom jeg med en kage og blev víst rundt. På den rundtur opdagede jeg alt det kreative, der blev lavet og så meldte jeg mig ind”, siger Kari Hinze, der i dag – mange år senere – er glad for, hun har Blæksprutterne.

“Vi har et rigtigt godt sammenhold og så følger man sig altid velkommen”.

Startede i aktivering

For et sted mellem 15 og 17 år siden blev Randi Wollenberg sendt i aktivering i Blæksprutterne og siden har hun været en del af det 50 mand store brugerhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dengang Jobcenter havde sendt mig aktivering blev jeg så glad for stedet, at jeg fortsatte med at komme her. Mest i mine ledighedsperioder”, siger Randi Wollenberg til SønderborgNYT.

På hendes cv står der flere rengøringsjob, elektronikjobs og også butiksjob.

Det er især de mange muligheder for at lave noget kreativt, som Randi Wollenberg benytter sig af – og så er hun også glad for de andre brugere.

“Blæksprutterne har ikke boet på Skovvej ret længe, så vi er ved at få styr på have og indretningen af værksteder”, siger Randi Wollenberg. At stedet er godt, vidner de troaste brugeres mangeårige kommen i huset om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blæksprutterne er for alle – og i bund og grund handler det om at give mennesker et alternativ til at sidde alene derhjemme. Hellere more sig ude end mure sig inde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...