Blæksprutterne har succes med it-hjælp til ældre

26. februar 2014 Frivillige

Når ældre mennesker har svært ved at bestille togbilletter, indberette forbrug af vand, skrive til læge eller kommune og noget af alt det andet, der i dag foregår over en computer, så kan de få hjælp.computer Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” width=”259″ height=”194″ />

– Og det er altså alletiders, der er frivillige, der tager sig af denne vigtige opgave. Som det er i dag, så må hjemmehjælpen ikke hjælpe, siger borgmester Erik Lauritzen og fortæller, at Blæksprutterne allerede er på udkig efter flere computer-rutinerede frivillige.

Foreningen Blæksprutterne tilbyder at rykke ud i de ældres hjem og klare udfordringerne.

Blæksprutterne rykker ud med en bærbar computer på onsdage og de har også en printer med. Blæksprutterne stiller med to mand og de bærer synlige id-kort, så de er tænkt på trygheden.

Ordningen er kommet i stand gennem kommunens frivilligkonsulent og ældrerådet, der kom i kontakt med Blæksprutterne.

Ordningen er gratis for brugerne og man skal ringe på 7443 1802 på hverdage mellem 9 og 14, hvis der er brug for gratis computerhjælp.

2000 foldere vil blive uddelt til borgere i Sønderborg Kommune. Hovedsageligt til ældre mennesker, der ikke har mulighed for at deltage i diverse computercaféer rundt omkring i kommunen p.g.a. gangbesvær, dårlige transportmuligheder m.m.

Tryk på knappen og læs mere om Blæksprutterne: Knap

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk